נשפוך מים רותחים על 2 קילו עגבניות רכות ל-10 דקות ונקלף את הקליפה, זה יוצא בקלות.
נחתוך לקוביות גסות, נשים בסיר, ונוסיף 12 יחידות שום כראש אחד חתוכים גס, חצי כוס שמן, 2 כפות סוכר ונתחיל לבשל ונערבב.
נוסיף כפית מלח, כף פפריקה, כפית פלפל סודני טחון, ונוסיף גם פלפלים ירוקים חריפים מטוגנים נקיים וחתוכים, 3 פלפל גמבה מטוגנים או צלויים חתוכים לקוביות קטנות.
נערבב כל הזמן, ננמיך להבה ונבשל כשעתיים עד שהעגבנית נהפכו למשחה ריבתית