Go Back
קובה דלעת מתכון

מרק קובה דלעת נוסטלגי

מתכון פשוט, קל וכל כך טעים שבא לצלול לסיר! תאכלו לתאבון לבריאות ובהנאה.
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: דבי ממן

ציוד

סיר לבישול

המצרכים

לקציצת הקובה:

  • 1 קילו סולת
  • 1 כפית מלח
  • ⅓3 כוסות מים (מהברז)

למילוי:

  • 1 בצל
  • 1 צרור כוסברה ( קצוצה)
  • 1 קילו בשר טחון
  • מלח (קורט)
  • 1 כפית פלפל
  • 1 כפית קינמון

למרק:

  • 3 כפיות פפריקה
  • 1 כרפס (פרוס)
  • 1 חתיכה דלעת (פרוסה)
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 כפות אבקת מרק

אופן ההכנה

לקציצת הקובה:

  • בקערה שמים קילו אחד סולת וכפית מלח ולערבב.
  • להוסיף שלוש כוסות ושליש של מים מהברז על הסולת בתנועה סיבובית.
  • משאירים למנוחה למשך כחצי שעה ואז ללוש.

להכנת המילוי:

  • נטגן בצל, נוסיף קילו בשר טחון נטגן ונפורר.
  • נוסיף עכשיו גם כוסברה קצוצה ונתבל מלח פלפל וקינמון לערבב ולקרר.

להכנת המרק:

  • לפרוס ולבשל כרפס עם שמן ומים, לתבל עם מלח, פלפל, פפריקה וקינמון. נוסיף את חתיכות הדלעת.
  • נמלא בשלב זה את הבצק בבשר, נגלגל, נוסיף למרק ונבשל כ 30 דקות.
  • נוסיף רסק עגבניות ואבקת מרק עוף ונבשל למשך עוד מספר דקות ואז לכבות ולצנן כ 30 דקות.
  • אם יישאר לנו מהמילוי אפשר לשים אותו במרק.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.