Go Back
מתכון ללחמניות שום

לחמניות שום מטריפות בטעם נהדר

קבלו מתכון של לחמניות אווריריות טעימות בניחוח שום שאי אפשר לעמוד מפניהם.
ציון 4.86 על ידי 7 דירוגים
באדיבות: נעמי שושן

ציוד

תבנית אפייה בינונית
כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

  • ½3 כוסות קמח
  • ¼1 כוסות מים
  • 2 כפות סוכר
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף שמרים יבשים / 15 גרם טריים
  • 1 כפית מלח

לזיגוג:

  • ¾ כוס שמן זית
  • 1 כפית שום גבישי
  • ¼ חבילת פטרוזיליה ( קצוצה דק מאוד בלי הגבעולים)
  • ½ כפית מלח

אופן ההכנה

  • שמים בקערת המיקסר מים שמרים וסוכר, מחכים עד שנמס.
  • מוסיפים קמח לאחר מכן את השמן ולבסוף מלח.
  • נלוש היטב במיקסר למשך 10 דקות.
  • מעבירים לקערה את הבצק ומשמנים אותו מכל הכיוונים.
  • נכסה ונתפיח את הבצק שעה ולאחר מכן נעשה כדורים.
  • נמרח חצי מהזיגוג לפני האפייה.
  • נאפה בתנור על חום של 180 מעלות עש להשחמה.
  • לאחר האפייה נמרח את החצי השני של הזיגוג על הלחמניות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.