Go Back
אגרולים, אגרול

אגרול במילוי כבד מקורמל

מתכון לאגרול בשרי במילוי כבד מקורמל הכי טעים שיש - יוצא פשוט מעדן! 
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש

המצרכים

  • 1 חבילה עלי סיגר (500 גרם)

למילוי:

  • ½ קילו כבד עוף (צלויים מטעמי כשרות)
  • 2 בצלים (גדולים חתוכים לרצועות)
  • 1 סלסלת פטריות שמפניון טריות ( 250 גרם - קצוצים גס)

תיבול:

  • 1 כפית סוכר חום
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • ¼ כפית כורכום
  • ¼ כפית כמון
  • ראס אל חנות (מעט)
  • 1 כף סילאן
  • ½ צרור פטרוזליה (קצוצה)
  • 1 חופן צנוברים קלויים

אופן ההכנה

אופן הכנת המילוי:

  • לאחר שצליתי את הכבד מטעמי כשרות אני מעבירה למקרר לחצי שעה בערך שיתקרר ויתייצב.
  • לאחר מכן חותכת לריבועים קטנים ומניחה בצד.
  • נטגן את הבצל עם 3 כפות שמן עד להזהבה, נוסיף 1 כפית סוכר חום ונטגן עוד דקה.
  • נוסיף את הפטריות ונטגן עוד 2 דקות.
  • נוסיף את הכבד ונתבל בכל התבלינים חוץ מהסילאן והפטרוזיליה ונמשיך לטגן עוד 2 דקות.
  • נוסיף את הסילאן ונטגן עוד דקה שתיים.
  • נפזר את הפטרוזיליה ונערבב בזהירות ונבשל עוד דקה שתיים, ונפזר מעל קצת צנוברים קלויים.

הכנת דבק:

  • נכין דבק מקמח ומים על מנת למרוח בקצה הסופי של הסיגר על מנת שלא ייפתח בטיגון.

הרכבת הסיגר:

  • לוקחים עלי סיגר שלם ומניחים מהמילוי בקצה התחתון, מקפלים את הצדדים פנימה ומתחילים לגלגל.
  • נהדק היטב ובסוף הקצה למרוח מהדבק שהכנו ולהדק היטב.
  • ככה להכין את כולם ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה יפה.

הערות וטיפים

ניתן גם לאפות את האגרולים במקום לטגן, פשוט מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מרססים בשמן ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים עד להזהבה יפה.
טועמים ומוסיפים תבלינים במידה וצריך.
אפשר למלא בכל מה שאוהבים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.