Go Back
כרוב ממולא - הכי טעים שיש

כרוב ממולא - הכי טעים שיש

מתכון לכרוב ממולא עשיר וטעים, שמכינים בקלות, וניתן להכין צמחוני או בשרי.
ציון 4.58 על ידי 7 דירוגים
באדיבות: טלי אדרי

ציוד

סיר רחב
כוס חד פעמית לשתייה קרה

המצרכים

  • 1 כרוב בלאדי גדול / 2 רגילים

למילוי:

  • ½ קילו בשר טחון
  • 4 בצל יבש
  • 4 עגבניות
  • 3 כוסות אורז עגול
  • ½ חבילה כרפס (קצוץ)
  • 2 חבילות רסק עגבניות (200 גרם - 2 חבילות קטנות)
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור (מעט)
  • בהרט

לרוטב:

  • 2 חבילות עגבניות (200 גרם - 2 חבילות קטנות)
  • 1 כוס מים חמים
  • מלח (קורט)
  • סוכר (מעט)
  • מלח לימון (מעט )
  • חוואג׳ למרק (מעט )
  • 3 כוסות מים רגילים

אופן ההכנה

  • נחתוך את הכרוב ל4 נוציא את הגזע עם סכין.
  • להכניס לשקית קוקי ולמקרו כל רבע כרוב על 7 דקות, לפתוח השקית ולהניח אותם על מסננת.

למילוי:

  • להניח בקערה חצי קילו בשר טחון (אני עשיתי בלי בשר).
  • לחוד נטגן 4 בצל יבש קצוץ דק במחבת עם כמות טובה שמן.
  • כשמזהיב להוסיף 4 עגבניות חתוך דק כמו לסלט ולהמשיך לטגן ביחד עוד כ 10 דקות עד שגם העגבניות מטוגנות ומשנות צבע.
  • לצנן 10 דקות לשפוך על הקערה עם כל השמן על הבשר (לצמחונים לשפוך לקערה נקיה בלי בשר).
  • להוסיף 3 כוס חד פעמי אורז עגול שטוף ומסונן, חצי חבילה כרפס קצוץ, 200 גרם רסק עגבניות מלח פלפל שחור ובהרט (תבלין קובה) לערבב היטב היטב.
  • לקחת עלים מהכרוב למלא ולגלגל (לא חייב לסגור את 2 הצדדים אל דאגה זה לא יוצא בבישול) לא צריך עלים כל כך גדולים,(בעיני הקטנים יותר יפים ומגרים יותר).
  • לרפד בכמה עלים שמיותרים (הקטנים שנישארו) את הסיר בתחתית למטה(סיר רחב)ולהניח מעליהם את גלילות הכרוב ממולא ומעל לפזר עוד 3-4 עלים ריקים כמו כיסוי.

להכנת הרוטב:

  • בקערה נמיס 200 גרם רסק עגבניות עם כוס מים חמים.
  • נוסיף מלח סוכר מעט מלח לימון ומעט חוואג׳ל מרק לערבב ולהוסיף עוד 3 כוס מים רגילים לשפוך מעל הכרוב עד לכיסוי בלבד.
  • לתת רתיחה על הגז ולאחר רתיחה לסגור ולהדק עם נייר כסף וכמה חורים במזלג (חובה להוצאת האדים).
  • נכניס לתנור על חום של 180 מעלות לשעה ורבע.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.