Go Back
עוגת גבינה פירורים

עוגת גבינה פירורים רכה וקטיפתית

עוגת גבינה פירורים תסעיר בטעם רך קטיפתי ותבוא מעולה לצד תה רותח. מושלמת בכל פעם שיתחשק לכם עונג מתוק
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: חני קונאשוילי

המצרכים

  • לבצק:
  • 500 גרם קמח
  • 230 גרם חמאה
  • 120 גרם סוכר
  • 2 ביצים גודל L
  • שקית אבקת אפיה
  • ½ כפית מלח
  • לגבינה:
  • 600 גרם גבינת טוורוג/כנען/טוב טעם
  • 200 גרם סוכר
  • 2 ביצים L
  • 3 כפות שמנת חמוצה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • ½ כפית מלח

אופן ההכנה

  • לבצק: נערבב עם הידיים את הקמח, החמאה והסוכר עד להיווצרות פירורים. נפריש בצד כשליש לפיזור מעל העוגה. לשאר הפירורים נוסיף 2 ביצים, אבקת אפייה וחצי כפית מלח ונלוש עד לבצק חלק.
  • נשים נייר אפייה בתבנית חד פעמית בינונית ונשטח את הבצק על הנייר.
  • לגבינה: נערבב היטב את כל חומרי הגבינה ונשפוך מעל הבצק, נפזר את פירורי הבצק ששמנו בצד ונאפה על 170 מעלות למשך כשעה. נקרר לפני החיתוך ונפדר באבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.