Go Back
מתכון ללחם שום

לחם שום נתלש ועשבי תיבול

מתכון ללחם שום עם עשבי תיבול! משולם לכל ארוחה ומתאים לכל כיס.
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

כוס מידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

לבצק:

  • 3 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 3 כפות שמן זית / רגיל
  • ¼1 כוסות מים
  • 1 כפית מלח

ציפוי:

  • 1 שן עשבי תיבול איטלקי (של דורות )
  • 1 שן בזיליקום (של דורות )
  • 1 שן פטרוזיליה (של דורות )
  • 2 שיני שום (כתוש)
  • 1 חבילה גרם חמאה (100 גרם או 3/4 כוס שמן זית)

אופן ההכנה

לבצק:

  • במיקסר או בלישה ביד נשים 3 כוסות קמח, כף שמרים יבשים, כף סוכר ונערבב ביחד.
  • נוסיף כוס ורבע מים פושרים,3 כפות שמן זית או רגיל ונלוש 2 דקות.
  • נוסיף כפית מלח ונלוש 8 דקות עד שהבצק חלק וגמיש (אם הבצק מרגיש יבש נוסיף מים בטיפות).
  • נרים מהקערה עם יד משומנת נעשה כדור ונשמן אותו מעל.
  • נניח בקערה מכוסה לתפיחה 40 דקות.
  • לאחר 40 דקות נחלק את הבצק לשניים.

לציפוי והרכבה:

  • בקערה נשים 100 גרם חמאה מומסת או 3/4 כוס שמן זית או רגיל, שן בזיליקום דורות, שן עשבי תיבול דורות, שן פטרוזיליה דורות, 2 שיני שום כתוש וחצי כפית מלח ונערבב הכל ביחד.
  • נרדד חלק אחד של הבצק למרובע ונמרח מתערובת העשבי תיבול ונפזר גבינה צהובה (לא חייב),
  • נחתוך את הבצק למלבנים ונניח מלבן על מלבן כערימה.
  • נחתוך את הערימה למרובעים ונניח בתבנית אינגליש עם נייר אפיה שהפתחים כלפיי מעלה ונבריש שוב בתערובת.
  • אותו דבר גם נעשה עם הבצק השני.
  • נכסה במגבת ונניח לתפיחה 45 דקות ונכניס לתנור מחומם מראש 180 מעלות עד שמזהיב.
  • כשיוצא מהתנור נמרח מתערובת העישבי תיבול שוב כשהמאפה חם.

הערות וטיפים

  • אפשר להכין מהבצק לחמניות שום או לרדד ולחתוך לאצבעות.
  • אם חסר מהתערובת תכינו עוד בקערה אפשר רק פטרוזיליה ושום או רק בזיליקום ושום.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.