Go Back
כדורי פטריות וגבינות בציפוי פירורי פנקו

כדורי פטריות וגבינות בציפוי פרורי פנקו

אחד הדברים הכי טעימים שתוכלו להכין, נסו ולא תצטערו!
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש

ציוד

מחבת לטיגון

המצרכים

לציפוי:

  • ביצים (טרופות)
  • פירורי פאנקו

למלית:

  • 1 סלסלת פטריות שמפניון (250 גרם - קצוצות דק)
  • 1 סלסלת פטריות פורטבלו (250 גרם - קצוצות דק)
  • 1 בצל (קצוץ דק)
  • 5 גבעולי פטרוזיליה (קצוצים)
  • ½ חבילה חמאה (50 גרם )
  • פרמז'ן מגורדת (100 גרם)
  • צהובה מגורדת (100 גרם)
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור גרוס (מעט)

אופן ההכנה

  • ממיסים את החמאה במחבת.
  • מוסיפים את הפטריות , הבצל, והפטרוזיליה, מאדים על אש קטנה עד שהפטריות רכות.
  • מעבירים לקערה ומוסיפים מיד את הפרמז'ן והצהובה מערבבים עד שהגבינות נמסות בתוך התערובת.
  • מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  • מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור של שעתיים.
  • לאחר שעתיים מוצאים מהקירור, יוצרים כדורים (חשוב לעבוד עם התערובת כשהיא קרה לגמרי, אחרת קשה לייצור כדורים).
  • מצפים ציפוי כפול (ביצה, פאנקו, ביצה, פאנקו) לאחר הציפוי הכפול הכדור ממש מקבל נפח ונהייה יותר גדול.
  • מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.
  • מומלץ לטגן בסמוך לארוחה ככה נהנים מהקראנציות.

הערות וטיפים

מומלץ להגיש בצד סלט ירוק.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.