Go Back
רולדה מתכון, רולדת שוקולד

רולדת שוקולד מרשימה וטעימה במיוחד

מתכון רולדת שוקו וניל של אופירה פחימה, עוגת רולדה מושלמת.
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: אופירה פחימה

ציוד

מיקסר
תבנית אפייה בינונית
כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

  • 6 ביצים
  • 6 כפות סוכר
  • 4 כפות שמן
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • ½2 כפות קקאו
  • ½ כפית נס קפה
  • ½ כוס קמח
  • ½1 כפות קורנפלור

לקרם:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל )
  • 2 כפות סוכר
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • כוס חלב

לציפוי שוקולד:

  • ½ מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
  • 2 חפיסות שוקולד מריר (200 גרם )

אופן ההכנה

  • לרפד תבנית תנור בנייר אפיה ולשמן אותה.
  • להפריד ביצים להקציף חלבונים עם סוכר וניל וסוכר בהדרגה עד לקצף יציב.
  • להוריד מהירות מיקסר ולהוסיף חלמונים, מחצית מכמות השמן כ 2 כפות ואז את הקמח, קורנפלור, קקאו ואת יתרת השמן.
  • לצקת את בלילת הרולדה לתבנית ולאפות ב 180 מעלות כ 10 דקות.

לקרם:

  • לקרר היטב, להקציף את כל מצרכי הקרם ולמרוח על הרולדה לגלגל לרולדה ולהכניס למקפיא לשעתיים לפחות.

לציפוי שוקולד:

  • במיקרוגל לחממם שמנת מתוקה ולשבור לתוכה שוקולד מריר לערבב וליצוק מעל הרולדה.
  • לחתוך את הקצוות למראה מושלם, לקשט ולשמור בקירור.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.