Go Back
עוגת גבינה אפויה עם תחתית, מוס גבינה

מוס עוגת גבינה אפויה עם תחתית

מתכון להכנת עוגת גבינה אפויה עם שוקולד לבן עדינה ,עשירה וקלה להכנה.
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: לירן בנעים קסל

ציוד

תבנית קוטר 28 (אפשר גם 26)

המצרכים

לתחתית והשכבה הראשונה:

  • ½1 שרוולים של פתיבר (375 גרם)
  • ½ חבילה חמאה (50 גרם - מומסת)
  • 2 חבילות גבינת סקי 5% (1 קילו )
  • 2 גביעי שמנת חמוצה (400 מ"ל)
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כוס סוכר
  • 3 שקיות סוכר וניל (30 גרם)
  • 1 כפית מחית וניל (למי שאין מחית יכול לשים תמצית וניל)
  • 5 כפות קורנפלור
  • 5 ביצים (שלמות)
  • 3 חפיסות שוקולד לבן (300 גרם - מומס)

אופן הכנה לשכבה העליונה - עוגת גבינה אפויה

  • 2 גביעי שמנת חמוצה (400 מ"ל)
  • ½ חבילה שמנת מתוקה
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • תמצית וניל (מעט )

אופן ההכנה

אופן הכנה לתחתית והשכבה הראשונה:

  • מתחילים עם התחתית במעבד מזון לטחון 1 וחצי שרוולים של פתיבר עם 50 גרם חמאה מומסת.
  • לשטח בתבנית קוטר 28 (אפשר גם 26) להדק היטב ולאפות ב 160 מעלות כרבע שעה.
  • במיקסר לשים את הגבינה, שמנת חמוצה, פודינג וניל, סוכר, סוכר וניל, מחית וניל (למי שאין מחית יכול לשים תמצית וניל) קרונפלור, והביצים.
  • לערבל היטב לא במהירות גבוה את הכל ביחד עד שתיווצר תערובת חלקה.
  • תוך כדי ערבוב במיקסר להוסיף 3 שוקולד לבן מומס (לחכות שיתקרר מעט).
  • להמשיך לערבב היטב ולשפוך את הבלילה בתבנית מעל תחתית הביסקוויטים.
  • להכניס לתנור בחום נמוך של 120 מעלות כשעתיים. עד שהבלילה רוטטת מעט אך יציבה.
  • אם יותר מידי רוטטת להכניס שוב לתנור.

אופן הכנה לשכבה העליונה:

  • כשהעוגה מוכנה מכינים את השכבה העליונה 2 שמנת חמוצה חצי שמנת מתוקה 4 כפות אבקת סוכר מעט תמצית וניל.
  • לערבב הכל טוב טוב לתערובת חלקה ולשפוך מעל העוגה כשהיא עוד חמה ולהחזיר לתנור לעוד כרבע שעה.
  • להוציא מהתנור ולתת לעוגה להתקרר ולהכניס למקרר ללילה. פורסים אותה רק יום למחרת.

הערות וטיפים

  • מי שלא אוהב את המים שמגירים מעוגת גבינה במקרר יכול לסנן את הנוזלים מהגבינה לפני הכנת העוגה לערבב היטב בקערה את הגבינות והשמנת, לשים בחיתול ולקשור בעל הכיור כחצי שעה שהנוזלים יצאו ואז להמשיך בתהליך ההכנה.
  • מומלץ להוציא את הביצים והגבינות מחוץ למקרר לפני הכנת העוגה. לא מומלץ להשתמש לעוגת גבינה עם גבינות קרות וביצים מהמקרר. אלא בטמפרטורת החדר. - מה גם שהוספת השוקולד הלבן על מצרכים קרים יגרמו לגושים של שוקולד לבן.
  • עדיף ורצוי לרפד את תבנית האפייה בתחתית של נייר אפייה וגם בצידי התבנית - העוגה תצא הרבה יותר יפה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.