Go Back
חזה עוף בטמפורה

חזה עוף בטמפורה (חמוץ, מתוק, מושלם)

מנה מופלאה של חזה עוף בטמפורה במרינדת דבש ולימון מהממת – רכה ועסיסית, עטופה בטמפורה קראנצ'ית
ציון 4.43 על ידי 7 דירוגים
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • לטמפורה:
  • ½ כוס קמח תופח
  • ¼ כוס קורנפלור
  • ½ כפית מלח
  • טיפונת פלפל שחור
  • ¾ כפות מים קרים
  • למרינדה:
  • ½ כוס צ'ילי מתוק
  • מיץ לימון מלימון אחד
  • 3 כפות דבש
  • 4 כפות מים

אופן ההכנה

  • בקערה נשים את חומרי הטמפורה ונערבב עד שהבלילה סמיכה כמו טחינה, נכניס רצועות חזה עוף, נחמם שמן עמוק בסיר ונטגן את הרצועות שעטופות בבלילה עד שמקבלים צבע זהוב ונעביר לצלחת
  • בסיר קטן נשים חצי כוס צ'ילי מתוק, מיץ לימון מלימון אחד, 3 כפות דבש ו-4 כפות מים. נערבב על אש נמוכה עד שמסמיך טיפה.
  • נכניס את הרצועות לרוטב, נערבב כדי שהרוטב יכסה אותם ונגיש

הערות וטיפים

  • למי שמשתמשת בקמח לבן רצוי להוסיף גם כפית אבקת אפיה
  • למי שאין קורנפלור ניתן לשים שקית אבקת אפיה או חצי כפית סודה לשתייה...
  • הכוס לא משנה העיקר שכל המתכון באותה כוס.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.