Go Back
קרמשניט מתכון

עוגת קרמשניט מרשימה בשיא הקלות (מילפיי)

הקינוח שיפאר לכם את השולחן מתאים לאירוח חגיגי לשולחן שבת או חג.
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: מיטל אלימלך

ציוד

תבנית אפייה בינונית
שק זילוף עם צנטר
מיקסר

המצרכים

  • 1 חבילה בצק עלים (1 קילו)

למלית:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 1 חבילה גבינה לבנה (250 גרם)
  • 1 כוס סוכר
  • גרידת לימון (מלימון אחד קטן - אופציה)
  • ½ חבילה אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)

אופן ההכנה

  • מפשירים חבילת בצק עלים במקרר מינימום 6 שעות. הבצק יהיה קל לעבודה ולא יקרע.
  • מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומחממים תנור ל-170 מעלות.
  • בצק העלים מגיע כיריעה מגולגלת. פותחים את היריעה ופורסים אותה על משטח עבודה.
  • בעזרת גלגלת פיצה חורצים לאורך הבצק , מלמטה ללמעלה, 3 מרובעים שווים וסימטריים.
  • מניחים את ריבועי הבצק על נייר האפייה בצפיפות ומפזרים עליהם בנדיבות אבקת סוכר.
  • מכסים בנייר אפייה נוסף ומעליו מניחים כמשקולת תבנית תנור נוספת. (כך אנו מבטיחים שהבצק לא יתפח יותר מידי אלא יאפה בצורה אסתטית ויפה).
  • אופים כ- 15-20 דקות עד לקבלת גוון מוזהב. מצננים.

הכנת המלית:

  • בקערת המיקסר מקציפים עם וו ההקצפהאת רכיבי המלית.
  • מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר בעל פייה חלקה.

הרכבת העוגה:

  • מזלפים חצי מכמות הקרם על הריבוע התחתון.
  • מניחים על הקרם ריבוע נוסף ומזליפים עליו את יתרת הקרם.
  • מפדרים באבקת סוכר ומקשטים בפירות העונה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.