Go Back
מתכון לקיורטוש

קיורטוש - כולל שלבי הכנה

מה שנותר זה פשוט לבחור במה שאתם שאוהבים ולהתפנק עם גלידה בצד. 
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: ליאת קאדר

ציוד

תבנית אינגליש קייק
כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

לבצק:

  • 1 קילו קמח לבן מנופה
  • כוס סוכר
  • ¼ כפית מלח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כפית משפר אפיה
  • 2 ביצים
  • ½ כוס שמן
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • מים פושרים / חלב / שילוב יחד (לפי הצורך ליצירת בצק חלק וגמיש)

למלית קקאו: (זה מספיק לחצי קילו קמח)

  • 3 כפות גדושות קקאו
  • ½ כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 כפית נס קפה
  • ¼ כוס שמן

למלית שוקולד:

  • 1 חפיסה שוקולד מריר (100 גרם )
  • חמאה (20 גרם )

למלית סוכר וקינמון:

  • ½ כוס סוכר חום
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 כף קינמון
  • 1 כפית קקאו

למלית גבינה:

  • ½ קילו גבינת דוורק לאפייה (ניתן להשיג ברשתות השיווק במעדניה)
  • 3 כפות גבינה לבנה
  • 1 חבילה איסטנט פודינג וניל (80 גרם)

למלית נוגט:

  • שוקולד מומס עם חמאה (+ לפזר אבקת נוגט)

לסירופ הסוכר: (מספיק לקילו שלם)

  • 1 כוס סוכר
  • 2 כוסות מים
  • מיץ לימון (מחצי לימון)

אופן ההכנה

  • מכינים את המליות על ידי הרתחה / המסה / ערבוב / הקצפה יחד של המוצרים - תלוי במלית.
  • נחלק לכדורים, נרדד למלבן ונמרח על חצי מהעלה מלית ( שוקולד נוטלה, אבקת נוגט, סוכר וקינמון, קקאו וסוכר.מה שבוחרים).
  • נקפל ונרדד עם מערוך לעלה דק. נחתוך רצועות.
  • נעטוף מערוך או גליל נייר כסף שנעטפו בנייר כסף ונמרחו בחמאה, נלפף את הרצועות כמו בתמונה.
  • נפזר אגוזים, סוכריות חום או סוכר חום או שומשום.
  • נרדד מעט שידבק ונמרח חמאה מומסת על הבצק.
  • נניח על תבנית אינגליש קייק כמו הבתמונה.
  • נכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות טורבו, ונסובב מדי פעם את הקיורטוש.
  • כשזה נהיה שחום להוציא מהתנור ונרטיב בסירופ.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.