Go Back
עוגת שוקולד עסיסית ומושקעת

עוגת שוקולד עסיסית ומושקעת

עוגת שוקולד משגעת עם ציפוי גנאש שוקולד. מושלמת להגשה כשרוצים לפנק כראוי.
ציון 4.12 על ידי 17 דירוגים
באדיבות: שולי אסולין קראסין

ציוד

תבנית קפיצית גודל 26 / 28

המצרכים

  • 2 כוסות קמח רגיל (210 גרם)
  • 2 כפות קורנפלור
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1 מלח (קורט )
  • 4 ביצים (L)
  • ½1 כוסות סוכר
  • 1 כוס שמן קנולה (אפשר גם שמן קוקוס)
  • 2 כוסות יוגורט
  • ½1 כפיות תמצית וניל
  • ½ יחידה מקל וניל
  • ¼ כוס אגוזים (שבורים)
  • ¼ כוס קקאו

מצרכים להכנת הגנאש:

  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • ½2 חפיסות שוקולד מריר / חלבי (250)
  • 1 כפית רום

אופן ההכנה

  • לחמם תנור לחום של 175 מעלות ולקבע מדף אמצעי.
  • לשמן תבנית קפיצית גודל 26 או 28  לשמן היטב ולקמח קלות ולהניח בצד.
  • להכין 2 קערות גודל בינוני בקערה אחת לנפות קמח, אבקת אפיה, קורנפלור ומלח ולהניח בצד.
  • בקערה השנייה לטרוף בעזרת מטרפה ידנית את הביצים והסוכר לחצי דקה.
  • להוסיף לביצים את את הווניל והשמן ותוך ערבוב את היוגורט ולערבב 15 שניות או עד הטמעת הרכיבים.
  • להוסיף במכה אחת את תערובת הקמח ולקפל בעזרת מרית לאחר שקיפלנו את כל היופי הזה (בלילה עבה ומבריקה מירקם כמו של בלילת פנקייק זה מה שתקבלו) להוסיף את האגוזים.
  • בשלב זה לשפוך לקערה השנייה חצי מהכמות ואתה לערבב את אבקת הקקאו כשמנפים מעל ולקפל עד הטמעה.
  • לשפוך לתבנית בעזרת מצקת תתחילו עם הבלילה של הווניל ואז מצקת של שוקולד ושוב וניל ושוב שוקולד וכן הלאה עד לסיום 2 הבלילות.
  • אם רוצים מראה של שיש יותר בולט אז לבלילת השוקולד להוסיף שליש מכמות הווניל ולא חצי כמו שמצוין במתכון.
  • להטיח מספר פעמים את התבנית לשחרור בועות לאפות 45 דקות על 175 מעלות.
  • להוריד את הטמפרטורה ל 150 לעוד 15 דקות לכבות תנור.
  • להשאיר עוד 10 דקות עם דלת מעט פתוחה לבדוק עם קיסם שנאפתה היא תהיה טיפה רוטטת באמצע שזה בסדר להוציא ולקרר לגמרי.

להכנת הגנאש:

  • לחמם את השמנת על להבה בינונית עד לכמעט רתיחה ( לא להביא לרתיחה) כשתיראו בועות מסביב לדפנות תורידו מהאש.
  • לשפוך פנימה את השוקולד ולטרוף עד לקבלת מירקם חלק ומבריק.
  • להוסיף את הרום ולערבב שוב לתת להתקרר מעט ואז לשפוך מעל העוגה באופן שווה.

הערות וטיפים

אם רוצים ספירלה יותר דומיננטית אז לקקאו להוסיף רק שליש מבלילת וניל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.