Go Back
פאי פיצוחים

פאי אגוזים מתוק בטעם מושלם

פאי ביתי שירשים אפילו את האורח הקשה ביותר. חובה לנסות!
ציון 5 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: שרה קבבצי

ציוד

כוס מידה: חד פעמית שתיה חמה
תבנית פאי 26

המצרכים

  • ½ חבילה מחמאה (100 גרם - חתוכה לקוביות)
  • 2 כוסות קמח (280 גרם)
  • ½ כוס אבקת סוכר
  • 1 ביצה

למילוי:

  • ¼ חבילה מחמאה (50 גרם )
  • דבש (150 גרם )
  • תערובת אגוזים ממותקת (200 גרם )
  • ¼ כוס סוכר חום
  • ½ כוס שמנת מתוקה (לפרווה אפשר צמחית)
  • פיצוחים קלויים (400 גרם )

אופן ההכנה

  • בקערה לערבל מחמאה ואבקת סוכר.
  • להוסיף ביצה וקמח ללוש עד שהקמח מתגבש.
  • להוציא את הבצק ולהכניס לשקית ניילון למקרר לשעתיים, ולשמן תבנית פאי (26).
  • לרדד את הבצק על נייר אפייה לעיגול דק, יותר גדול מהתבנית, כך יותר קל להניח את הבצק על התבנית בעזרת נייר האפייה.
  • להצמיד את הבצק לדפנות ולהוציא את השאריות. (עם השאריות אפשר להכין עוד פאי קטן).
  • לחורר את התחתית עם מזלג ולהכניס למקפיא לרבע שעה.
  • לחמם תנור 160 מעלות ולהכניס את התבנית היישר מהמקפיא עד להזהבה.

הכנת המלית:

  • להמיס בסיר את המחמאה, דבש, סוכר חום ואת תערובת האגוזים הממותקת, לערבב כל הזמן עד שהסוכר נמס.
  • להוסיף לאט את הקצפת ולערבב כל הזמן לעוד 2 עד 3 דקות
  • להוסיף את הפיצוחים לסיר ולערבב היטב
  • למזוג את התערבת על הפאי ולהכניס אותו לתנור לעוד 10 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.