Go Back
בחש בתנור

באחש בתנור בוכרי בקלי קלות

בחש בתנור, תבשיל בשר קל להכנה ועשיר בתיבול, היישר מהמטבח הבוכרי!
ציון 4.25 על ידי 8 דירוגים
באדיבות: איילת ממן

ציוד

תבנית אפייה בינונית
שקית קוקי
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • ½ קילו בשר בקר צלעות
  • 2 חבילות כוסברה
  • 1 חבילה בצל ירוק
  • ½2 כוסות אורז (עדיף עגול)
  • ½ כוס שמן
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)

לרוטב:

  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 כף סילאן
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
  • פפריקה מתוקה (לפי הטעם)
  • כמון (לפי הטעם)
  • אבקת מרק (מעט)
  • ½ כוס מים

אופן ההכנה

  • לשים בקערה 500 גר בשר בקר צלעות קצוץ דק דק.
  • לנקות ולקצוץ דק דק 2 חבילות כוסבה, וחבילת בצל ירוק.
  • ½2 כוסות אורז עגול שטוף היטב (ממליצה על עגול לא ניסיתי משהו אחר). ½ כוס חד פעמי לשתייה קרה שמן, מלח בנדיבות ופלפל שחור גרוס.
  • מערבבים את כל מה שבקערה כמו בצק עם הידיים טוב טוב ושמים בתוך שקית קוקי גדולה (כתוב על האריזה ענק).
  • לנקות חלקי עוף - איזה שאוהבים (אישית הכנתי עם שוקיים).

להכנת הרוטב לעוף :

  • לערבב בכוס חד פעמי לשתייה קרה ¼ כוס שמן זית, כף סילאן, מלח, פלפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה, כמון מעט אבקת מרק.
  • לעסות היטב את העוף ברוטב ולשים  בתוך אותה שקית מעל הבאחש.
  • לשפוך בפנים אל תוך השקית 1/2 כוס רגילה מים ולקשור את השקית היטב.
  • את השקית עכשיו לשים בתבנית תנור עמוקה לעשות 4 חורים קטנים עם קיסם שיניים שיהיה לאוויר לאן לצאת מהשקית.
  • לשפוך מסביב לשקית הרבה מים (יתן אדים ויגרום שהאורז יתבשל ולא יתייבש, לא צריך יותר מים בתוך השקית מתבשל מהאדים).
  • לשים בתנור על 200 מעלות בערך שעה וחצי (לא יותר מידי כי זה יתייבש).
  • להוסיף מים לתבנית במידת הצורך( אם התאדה מאוד), השקית תתנפח מאוד וכך זה מתבשל מהלחץ והאדים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.