Go Back
בורקס טורקי

בורקס טורקי מקורי בטעם מושלם

מאפה עשוי מבצק רק ועדין, במילוי תרד ומפוצץ גבינות. מעדן שפשוט חובה לנסות!  
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: שרמיין ברמן

ציוד

תבנית אפייה בינונית
כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

להכנת הבצק:

  • ½1 כוסות מים פושרים
  • כפית סוכר
  • כפית שמרים יבשים
  • 2 כפית חומץ
  • 2 כפות שמן
  • 1 כפית מלח
  • 4 כוסות קמח לחם

למילוי:

  • תרד
  • בצל מתוק מטוגן
  • גבינת מוצרלה / פטה / פרמז'ן / עם פלפל חריף

אופן ההכנה

  • ‏בקערה נשים את המים סוכר ושמורים, שימו לב שזה רק טיפה שימורים, לתת לנוח 10 דקות.
  • נוסיף את החומץ אחרי זה שתי כוסות קמח. להתחיל לערבב במיקסר. ‏להוסיף את המלח ואחרי זה את השמן. לערבב טוב.
  • נוציא מהקערה ‏את הבצק ולהוסיף את שאר הקמח. ללוש טיפה ביד. להחזיר למיקסר וללוש 10 דקות!! ‏
  • ‏נכסה ולתת לנוח שעה.
  • ‏נחלק ל-12 כדורים. אני שמה כוס שמן בשקית ואז מכניסה את הכדורים, מוציאה את האוויר סוגרת ‏ומניחה בקערה.
  • ‏מכניסה למקרר לפחות שש שעות.
  • ‏להוציא מהמקרר את הכדורים. להניח אותם על השיש ולשטח אותם, ‏ומכסה בניילון.

להכנת המילוי:

  • צריך לתת לנוח לפחות 45 דקות. אי אפשר לפתוח שהם יותר מדי קרות.
  • ‏למילוי שמתי תרד, בצל מתוק מתוגן, וארבע גבינות שונות.
  • ‏אפשר להשתמש באיזה גבינות שאתם רוצים. אני אוהבת טיפה חריף אז הכנסתי פלפל חריף הלפינו.
  • להכניס לתנור על 230 טורבו ל 15 דקות.

הערות וטיפים

‏‏כדורים צריכים לנוח בתוך שמן. ‏בדרך כלל כולם שמים את הכדורי בצק בתוך קערה עם שמן ושמים במקרר. אני שמה הכל בשקית כך זה יותר נקי שלא ישפך, האוויר לא מגיע לבצק וגם משתמשת עם פחות שמן. - כלומר צריך לשפוך כוס שמן בתוך שקית. אחר כך לשים את כל הכדורים אחד אחד. לסגור את השקית טוב. להניח הכל בקערה ולהכניס למקרר.
 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.