בסיר על אש נמוכה נמיס את השוקולד, סוכר והשמן לתערובת חלקה.
בקערה רחבה נערבב את הביצים ולאחר מכן נוסיף את תערובת השוקולד לתערובת אחידה. נוסיף את הקמח והקקאו ונערבב היטב עד לקבלת תערובת חלקה.
נכין תבנית עגולה/ מרובעת עטופה בנייר אפיה ומשומנת היטב וניצוק את התערובת. נאפה כ-20 דקות.
נקציף את השמנת יחד עם הפודינג וניל במיקסר בעזרת מקצף הבלון עד קבלת קצפת חלקה ואוורירית.
נוסיף את הקצפת על העוגה ונשאיר מעט קצפת לזילוף מעל שכבת שוקולד (לא חייב אבל מומלץ)
בסיר קטן נמיס את השוקולד יחד עם הריצ'. נוסיף את השוקולד מעל שכבת הקרם, ומעל שכבת השוקולד את הקרם שהשארנו בצד לקישוט.