Go Back
מתכון לפנקייק

מתכון לפנקייק אליפות ללא גלוטן אבל מלא מתיקות

כל מה שצריך להכין מתכון לפנקייק מנצח הן 5 דקות והמון אהבה. מערבבים, מטגנים קלות וזהו – יש לכם פנקייקים שמנוניים ושחומים שיבואו מושלם עם מייפל, שוקולד, פירות או שמנת בצד
ציון 4.25 על ידי 8 דירוגים
באדיבות: סבתא לאה

המצרכים

  • לטיגון:
  • חמאה / שמן (מה שאוהבים)
  • לפנקייק:
  • 1 כוס קמח נטול גלוטן (או 1 כוס קמח כוסמת או 1/2 כוס קמח טפיוקה + 1/2 כוס קמח אורז)
  • 2 כפיות אבקת אפייה (שקיק של 10 גרם)
  • 3 כפות סוכר
  • קורט מלח (1/4 כפית)
  • 1 ביצה טרופה
  • 3/4 כוס חלב / חלב סויה / חלב קוקוס / חלב אורז (מה שאוהבים)
  • 30-40 גרם חמאה מומסת
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית גרדת לימון
  • להגשה:
  • אבקת סוכר, סירופ מייפל, סירופ שוקולד, דבש, סילאן, פירות חתוכים

אופן ההכנה

  • בקערה גדולה שמים את הקמח, אבקת אפייה, סוכר, קורט מלח ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את יתר המרכיבים (ביצה, חלב, חמאה מומסת, תמצית וניל וגרדת לימון) מערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה
  • מחממים מחבת מרוחה בחמאה או בשמן על להבה בינונית-גבוהה, כשהמחבת חמה יוצקים לתוכה בעזרת מצקת מהבלילה ומטגנים דקה-שתיים, עד שרואים שמופיעות בועות על פני הפנקייקס והצד התחתון מזהיב.
  • הופכים את הפנקייקס ומטגנים עוד דקה עד שהצד השני מזהיב, ככה מכינים את כל הבלילה. זורים אבקת סוכר ומגישים עם מה שאוהבים

הערות וטיפים

  • להצלחת הפנקייק יש להשתמש בכוסות ובכפות אוניברסליות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.