Go Back
מאפים מלוחים

בצק ספידי מאפה תרד וגבינות

מתכון קל לבצק ספידי, מ־4 רכיבים, ללא שמרים וללא התפחה ועם 3 מילויים שונים!
ציון 4.35 על ידי 32 דירוגים
באדיבות: גילה עדי

המצרכים

לבצק:

  • ½ קילו קמח
  • 1 כוס מים רותחים
  • 1 כוס שמן
  • 1 כף מלח

מילוי תפו"א:

  • 2 תפוחי אדמה
  • 2 כפות שמן / חמאה
  • מלח
  • פלפל שחור

מילוי גבינה ותרד:

  • 2 כוסות עלי תרד (טריים)
  • 1 כף חמאה / שמן
  • מלח (קורט)
  • שום (מעט)
  • גבינת פטה וקשקאואל

מילוי שוקולד:

  • ממרח שוקולד (כל ממרח שאוהבים)

אופן ההכנה

לבצק:

  • נלוש את מרכיבי הבצק היטב.

למילוי התפוחי אדמה:

  • נבשל את תפוחי האדמה עד לריכוך.
  • נקלף ולמעוך לפירה טוב טוב עם החמאה או השמן,
  • נוסיף שמן, מלח, ופלפל שחור.
  • אפשר להוסיף גם בצל קצוץ או פטרוזיליה ולערבב שוב.

למילוי גבינה ותרד:

  • נחלוט את התרד במים חמים כשתי דקות.
  • נעביר לקערה עם מים קרים.
  • במחבת רחבה נטגן (בשמן זית או חמאה) שום, ומסננים.
  • קוצצים ומערבבים בקערה יחד עם שאר המרכיבים.
  • נוסיף גבינת פטה וקשקאואל ולמלא (הכי יפה לשבלולים).

למילוי שוקולד:

  • נרדד עלה ונמלא במעט שוקולד, נגלגל לשבלולים (ראו סירטון).
  • ניתן למרוח חלמון ולפזר שומשום.
  • נאפה בתנור בחום 200 מעלות עד להזהבה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.