Go Back
כעכים מתוקים

כעכים מתוקים שחובה לנסות

כעכים מתוקים פרווה, מושלמים להגשה בכל עת! מתכון קל היישר מהמטבח הטריפוליטאי!
ציון 4.41 על ידי 10 דירוגים
באדיבות: אילנה אברהם

ציוד

תבנית אפייה בינונית
מיקסר
כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

  • 4 ביצים
  • 2 כוסות סוכר
  • ¼1 כוסות שמן
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • 2 שקיות אבקת אפייה (20 גרם)
  • 1 כף קליפת תפוז מגורדת
  • 1 כף אמוניאק מהולה ב 5 כפות מים (אפשר להשיג בחנויות תבלינים, - לא לוותר על זה)
  • 1 קילו קמח (קצת פחות )

אופן ההכנה

  • נקציף בלי להפריד את הביצים עם הסוכר והסוכר וניל.
  • עכשיו ננמיך מהירות ונוסיף שמן ומים מהולים באמוניאק.
  • נוסיף גם אבקת אפייה וקליפת תפוז.
  • בשלב הזה להוסיף את הקמח בהדרגה על לקבלת בצק רך ונעים למגע.
  • נוציא את הבצק מהקערה ונמשיך ללוש עם מעט קמח עד שמרגישים שהבצק נוח לעבודה.
  • נעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה מנוחה.
  • ניצור עוגיות במכונה מיועדת או לגלגל ביד.
  • נאפה בחום בינוני גבוה כעשרים דקות.

הערות וטיפים

המלצה: להקציף את הביצים עם וו גיטר, גם מקציף מעולה וגם אפשר להמשיך לעבוד איתו עד לגיבוש הבצק,
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.