Go Back
נפוליאון עוגה

עוגת נפוליאון מילפיי משגעת במיוחד

אחת העוגות הכי טובות שיש – עוגה נוסטלגית עם מתכון מכל הלב שכל אחד יכול .
ציון 4.84 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: אופירה פחימה יחיא

ציוד

רינג מלבן
2 תבניות תנור
נייר אפייה

המצרכים

  • 1 חבילה בצק עלים איכותי (כל הלילה במקרר להפשרה מלאה)

לקרם פטסייר :

  • 8 חלמונים
  • 2 כוסות סוכר
  • 1 כפית מחית וניל / מקל וניל לחצות ולקחת את התוכן
  • 5 כפות קורנפלור
  • 4 כוסות חלב
  • 2 מכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל )
  • סוכר לבן (מעט לקירמול הבצק )

לציפוי:

  • אבקת סוכר (100 גרם )
  • ½ חפיסה שוקולד (50 גרם )

אופן ההכנה

  • ניקח מלבן של בצק נקמח ונרדד למעט יותר דק.
  • על תבנית נייר אפיה נניח 3 מלבנים שסימנו בעזרת הרינג שנשתמש אתו, נחורר בעזרת מזלג ונפזר מעט סוכר על כל המלבנים.
  • מעל נניח עוד נייר אפייה ותבנית נוספת של תנור ליצור כובד כדי שהבצק לא יתנפח באפייה.
  • נחמם תנור 200 מעלות נוריד ל 190 ונאפה עד להזהבה לבדוק זה קורה מהר, ונקרר היטב.

להכנת הקרם פטסייר:

  • בסיר נשים חלמונים, סוכר, וניל וקורנפלור ונטרוף היטב, נוסיף את החלב ונטרוף היטב.
  • נעביר לגז על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב נביא לרתיחה ומיד נוריד את חום הלהבה, לא מפסיקים לטרוף עד שמקבלים קרם סמיך.
  • מעבירים לקופסא וסוגרים עם ניילון ניצמד למקרר ללילה שלם, אם ממהרים מעבירים למקפיא לקירור מהר - לא להקפיא.
  • נוציא מהמקרר זה יהיה גוש לערבב, ונקציף במיקסר שמנת מתוקה לקצף יציב ונוסיף בהדרגה את קרם הפטסייר .

להרכבה:

  • את רינג המלבן נרפד בתחתית בנייר כסף ונניח מלבן 1 חצי מהקרם ומעל עוד מלבן, מעל את יתרת הקרם ובסוף את המלבן האחרון .

לציפוי:

  • 100 גרם אבקת סוכר נערבב עם מעט חלב ממש לטפטף עד שיתקבל קרם וניצק על העוגה.
  • נמיס 50 גרם שוקולד מריר ונשים בתוך שקית זילוף נגזור קצה קטן, וניצור פסים לרוחב על כל העוגה, ועם קיסם שיניים קו לאורך פעם מלמעלה ללמטה ולהפך.
  • להכניס למקפיא לשעתיים ולאחסן במקרר.

הערות וטיפים

כדי לחתוך יפה רצוי שיהיה מעט קפוא ועם סכין מסור של לחם.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.