Go Back
טבית מתכון, טבית עיראקית

טבית עיראקי מקורי

מתכון לטבית אותנטי אשר ימלא את הבית בריחם המשכר של התבלינים.
ציון 4.31 על ידי 13 דירוגים
באדיבות: אורה ארגוב

ציוד

כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

  • 2 כוסות אורז סוגת (מושרה שעתיים)
  • 5 חלקי עוף
  • 1 בצל (גדול מטוגן עד להזהבה)
  • 1 קופסת רסק עגבניות (250 גרם)
  • 3 עגבניות (מרוסקות)
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית בהרט
  • ½ כפית הל
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 1 כף פפריקה

אופן ההכנה

  • נסנן את המים מהאורז המושרה ונוסיף אליו את הבצל המטוגן, עגבניות, רסק ואת התבלינים.
  • בנפרד נטגן את חלקי העוף משני הצדדים עד להזהבה.
  • לאחר הטיגון נטבל אותם בפפריקה וכף שמן ונאפה בתנור לעשרים דקות.
  • נוסיף את העוף אל תערובת האורז ביחד עם 3 כוסות מים רותחים. נבשל כ 18 דקות ונכבה את הגז.
  • נוסיף עוד כוס מים רותחים ונניח את הסיר על הפלטה החשמלית.
  • יש לחמם ל 5-6 שעות כאשר הסיר מכוסה בשמיכה או מגבת.
  • לצורך ההגשה ניתן להפוך את כל הסיר על כלי הגשה גדול ולשים במרכז השולחן.

הערות וטיפים

על מנת שהתחתית לא תישרף יש להניח על גבי רשת ברזל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.