Go Back
עוגת גבינה אפויה קלאסית

עוגת גבינה אפויה קלאסית

מתכון לעוגת גבינה אפויה משגעת שהיא חגיגה לעיניים ולחיך וחייבים להכין.
ציון 4.50 על ידי 10 דירוגים
באדיבות: עינת חנניה

ציוד

כוס מידה חד פעמי קר
3 תבניות אינגליש קייק / 1 אינגליש קייק גודל 20X7.5

המצרכים

  • 5 ביצים מופרדות (L)
  • 750 גרם גבינה לבנה (למי שרוצה בטעם שוקולד - שמים במקום 250 גרם גבינה לבנה את 200 גרם גבינה בטעם שוקולד (של טרה))
  • ½1 כוסות סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 4 כפות קורנפלור
  • 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
  • גרידת לימון

אופן ההכנה

  • נקציף חלבונים לקצף לבן, ואז נוסיף בהדרגה את הסוכר עד שנקבל קצפת יציבה אך לא קשה מדי.
  • בקערה נפרדת (ידנית או עם מיקסר) נערבב לבלילה חלקה את החלמונים עם הגבינות והשמנת, הסוכר וניל, הקורנפלור וגרידת הלימון.
  • ניקח שתי כפות מלאות מהקצפת ונערבב עם הבלילה.
  • נמזוג את שאר הקצפת אל תוך הבלילה תוך כדי קיפול בעדינות, זהירות שלא לשבור מרקמה של הקצפת.
  • נשמן תבנית ונמזוג את הבלילה לתוכה.
  • נמלא את תבנית האפייה המקורית של התנור ב 5 כוסות מים רותחים, ונניח את התבנית עם העוגה בתוכה.
  • נכניס לשלב התחתון בתנור שחומם מראש 200 מעלות למשך עשרים דקות.
  • לאחר 20 דקות ננמיך ל-160 מעלות ונאפה למשך שעה (אופים על רגיל, שני הקווים למעלה ולמטה, לא טורבו).
  • כעבור שעה נכבה את התנור ונשאיר את העוגה בתוכו עד שהוא מתקרר, לא להוציא את העוגה מהתבנית עד לצינון מלא!

הערות וטיפים

  • חשוב להקפיד וללכת בדיוק לפי המתכון!
  • המים מאוד חשובים ואחרי שמכבים את התנור העוגה מתייצבת במים החמים ובאדים שהמים מפזרים עד שהתנור מתקרר לגמרי, וככה היא שומרת גם על הגובה שלה.
  • רוצים להבטיח שיצליח לכם 100%? צפו בסרטון הכנה בשידור חי ששיתפה בעלת המתכון. 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.