Go Back
פסטלים

פסטלים תפוחי אדמה ובשר אפויים (ה-מעדן של השמחות)

פסטלים תפוחי אדמה במילוי בשר עסיסי ומתובל היטב יפנקו בטעמים עשירים ומפתיעים
ציון 4.28 על ידי 11 דירוגים
באדיבות: אילנה לוי

המצרכים

  • 5 תפוחי אדמה בגודל בינוני
  • כף אבקת מרק עוף
  • מעט מלח
  • פלפל שחור
  • פפריקה מתוקה
  • מעט כורכום
  • 3 כוסות קמח
  • 1 ביצה
  • למילוי:
  • 2 בצלים
  • ½ ק"ג בשר טחון
  • פטרוזיליה קצוצה
  • כפית שטוחה מלח
  • פלפל שחור
  • פריקה מתוקה
  • כורכום
  • תבלין ראס אל חנות

אופן ההכנה

  • נבשל את תפוחי האדמה ונמעך לפירה. נתבל באבקת מרק עוף, מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה ומעט כורכום.
  • נוסיף לפירה קמח וביצה ונעבד לבצק נוח לעבודה. נניח במקרר לשעה.
  • למילוי נטגן בצלים עד השחמה, נוסיף בשר טחון ופטרוזיליה קצוצה ונתבל. נאדה על אש גבוהה ונפורר את הבשר רק עד שצבעו משתנה. נוריד מהאש ונניח במסננת להגרת שאר הנוזלים. נקרר לחלוטין.
  • בידיים רטובות ניצור קציצות, נמלא ונסגור. נניח על נייר אפיה משומן מעט ונאפה על 210 מעלות כ-40 דקות או עד שרואים שהקציצות נאפו משני הצדדים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.