Go Back
עוגת תפוחים מעלפת

עוגת תפוחים עם קינמון ואגוזים

מתכון של עוגת תפוחים בחושה, טעימה ומפנקת,קלה להכנה וגורפת מחמאות.
ציון 4.41 על ידי 10 דירוגים
באדיבות: שרה יוסף

ציוד

סיר פלא / תבנית 24
מידה: כוס חד פעמי שתייה קרה

המצרכים

  • 4 ביצים (L)
  • ¼2 כוסות קמח רגיל
  • ¾ כוס סוכר לבן
  • ½ כוס סוכר דמררה
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • ½ כוס אגוזים טחונים גס (טחונים גס)
  • ½ כוס צימוקים
  • 1 כוס שמן
  • 4 תפוחים (גרנד סמית)
  • ½ כוס מים
  • 1 כפית קינמון (אפשרי קצת יותר)

אופן ההכנה

  • לחתוך את התפוחים עם הקליפה לקוביות קטנות.
  • לשים בסיר עם חצי כוס מים וחצי כוס סוכר דמררה ולבשל כמה דקות.
  • כשרותח לכבות את הגז להוסיף כפית קינמון לערבב ולקרר מעט.
  • להקציף ביצים שלמות עם 3/4 כוס סוכר לקצף תפוח, להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף כוס שמן.
  • להמשיך להקציף ולהוסיף קמח ואבקת אפיה אגוזים וצימוקים ולהוסיף את התפוחים לערבב.
  • לשמן תבנית מעט בתחתית לפזר מעל מעט סוכר ומסביב לשים נייר אפיה.
  • נשפוך את הבלילה לתבנית ונאפה 180 מעלות 45 דקות.
  • כשמוכן להוציא לקרר מעט ואז להפוך על צלחת לפזר אבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.