Go Back
פריקסה מתכון

פריקסה טוניסאי משגע ומושלם

גם משתמשים בטונה וגם קורצים בעזרת הקופסא עצמה! כולל סרטון הדרכה.
ציון 4.20 על ידי 15 דירוגים
באדיבות: חגית אלקבץ

ציוד

סיר לטיגון
נייר אפיה
מיקסר

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • ½2 כוסות מים חמימים
  • ½ כף מלח
  • 3 כפות שמן
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר
  • 1 ביצה

מילוי:

  • תפוחי אדמה (שמים במילוי כמה שאוהבים)
  • ביצים קשות (שמים במילוי כמה שאוהבים)
  • הריסה (שמים במילוי כמה שאוהבים)
  • טונה (שמים במילוי כמה שאוהבים)

אופן ההכנה

  • שמים במיקסר את כל החומרים ביחד ומערבלים על מהירות בינונית כ - 7 דקות.
  • משמנים מעט את הידיים ואת הקערה, עושים כדור יפה, מכסים עם ניילון ומגבת מעל לשעה וחצי.
  • מורידים אוויר ונותנים עוד תפיחה של שעה(התפיחה מאוד חשובה להצלחת הפריקסה).
  • מחלקים את הבצק ל- 16-17 כדורים, כל כדור מעבדים יפה לעיגול חלק (כמו בסרטון) ורק אח"כ מרדדים לצורת לחמנייה כשאת השוליים מרדדים טיפה יותר- שיהיו שפיצים.
  • מיד מניחים כל לחמנייה מעל תגזיר של נייר אפיה, נותנים להם בזמן הזה עוד לתפוח (כחצי שעה) ככה עד שמסיימים את כולם, ורק אחר כך מתחילים לטגן.
  • לחמם בסיר שמן עמוק ועד כשהוא חם, להנמיך מעט את הלהבה.
  • להניח בשמן ביחד עם הנייר אפיה, ככה שלא ניגע בהם בכלל בידיים.
  • אחרי דקה כבר אפשר להוציא את הנייר בעזרת מלקחיים, לטגן 2-3 דקות מכל צד, עד לקבלת צבע זהוב יפה.

מילוי:

  • את המילוי אני מכינה תפוחי אדמה וביצים קשות, חותכת לקוביות, מוסיפה את ההריסה, תבלינים, כמון, שמן, לימון, פלפל שחור, מלח, וזה מוכן, כל התוספות כמו סלט, זיתים, לימון כבוש ועוד, מה שאתן אוהבות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.