Go Back
עוגת גבינה אפויה מתכון

עוגת גבינה אפויה מושלמת 

עוגה אפויה קלאסית. אוורירית, עשירה וטעימה. עם מתכון ברור - רוצו להכין!
ציון 4.54 על ידי 13 דירוגים
באדיבות: הילה ליברטי

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
תבנית 26 עגולה / סיר גחנון /ברינג 22X20 /תבנית מלבנית חד"פ -22X30
מיקסר

המצרכים

  • 6 ביצים
  • 1 חבילה גבינה לבנה 5% (750 גרם )
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 4 כף קורנפלור
  • 1 כוס סוכר
  • ¼ כפית תמצית וניל
  • ¼ כפית גרידת לימון

אופן ההכנה

  • להפריד ביצים ולהקציף חלבונים עם כוס סוכר לקצף יציב לא נוקשה מידי ולא דליל מידי את הסוכר בהדרגה.
  • בקערה אחרת לערבב לתערובת חלקה, את הגבינה, החלמונים ושאר המצרכים.
  • לאחד את התערובות בתנועת קיפול.
  • לשמן מעט את תבנית העוגה - לשים בתחתית התנור תבנית מים חמים, להניח את העוגה על רשת התנור. או בתוך המים החמים כשתבנית העוגה(הרינג) עטוף היטב בנייר אפיה ובנייר כסף מסביבו שלא יחדרו מים.
  • לאפות בתנור שחומם מראש על 190-200 מעלות כ 15 דקות או עד שמזהיב החלק העליון של העוגה.
  • להנמיך את המעלות ל 150-160 ולאפות כשעה ורבע.
  • לאחר האפייה להשאיר בתנור כשעה מבלי לפתוח את דלת התנור.
  • לאחר כשעה להוציא את העוגה לקרר על השיש ולהכניס ללילה למקרר.

הערות וטיפים

  • במידה ואתם עושים ברינג - להניח נייר כסף ועליו נייר אפיה ולהניח את הרינג. לסגור היטב את נייר הכסף והאפייה מסביב לרינג וליצור מעין תבנית.
  • ניתן לקשט עם קצפת פירות העונה או פירות משומרים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.