Go Back
+ servings
עוגיות מרוקאיות

מתכון לעוגיות מכונה מרוקאיות

עוגיות פשוטות וטעימות ביותר, והכי טוב, נשמרות הרבה הרבה זמן.
ציון 4.45 על ידי 9 דירוגים
כמות 4 תבניות של עוגיות
באדיבות: רונית פרץ

ציוד

כוס מידה אוניברסלית
מיקסר

המצרכים

  • 1 כוס שמן
  • 1 חבילה מחמאה (200 גרם - מומסת במיקרו)
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מיץ תפוזים/מים
  • 2 שקיות סוכר ווניל (20 גרם)
  • ½ כוס שומשום
  • ½ כוס קוקוס (או רק כוס שומשום)
  • 5 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)

אופן ההכנה

  • שמים את השמן, מחמאה, סוכר, מיץ תפוזים/מים שומשום, קוקוס, במיקסר עם וו לישה ומערבבים.
  • בקערה גדולה מנפים את הקמח ואבקת אפייה.
  • מוסיפים קמח, מתחילים עם 5 כוסות קמח ומוסיפים לפי הצורך עד שהבצק מתגבש לגמיש ורך. לא להרבות בקמח.
  • משמנים מעט את הבצק ומכסים ל 15 דקות.
  • מעבירים למכונה ויוצרים רצועות באורך הרצוי.
  • נכניס לתנור ונאפה על חום של 170 מעלות.

הערות וטיפים

למי שאין מכונה אפשרי עם שק זילוף, או עם שבלונה. 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.