Go Back
עוגת גבינה עדינה ופשוטה

עוגת גבינה עדינה ופשוטה

עוגה חגיגית מתאימה לשבת חג ולאירוח או סתם כשבא לכם להתפנק.
ציון 4.21 על ידי 24 דירוגים
באדיבות: עפרה חמיסוב

ציוד

מידה: כוס חד פעמית שתייה קרה
תבנית חד פעמית עגולה

המצרכים

  • 6 ביצים
  • כוס ורבע סוכר
  • גביע גבינה לבנה 500 גר׳ (גבינה רגילה)
  • גבינת שמנת אחת בטעם טבעי
  • שמנת חמוצה
  • 1 סוכר וניל
  • לסחוט מעט לימון
  • 4 כפות קורנפלור/אינסטנט וניל/קמח תפ״א

לציפוי:

  • 2 שמנת חמוצה
  • 1 סוכר וניל

אופן ההכנה

  • לערבב את כל מרכיבי העוגה יחד ולאפות בתבנית חד פעמית עגולה.
  • לאפות בתנור שחומם מראש על טורבו במשך שעה וחצי בחום של 170 מעלות.
  • כשהעוגה מוכנה, לערבב 2 שמנת חמוצה עם 1 סוכר וניל וסוכר לפי הטעם.
  • למרוח מעל העוגה ולהחזיר לתנור כבוי, עד שהתנור מתקרר.

הערות וטיפים

  • הבלילה יוצאת מאוד מימית ונראה כאילו חסר משהו ש ״יחזיק אותה״, וגם בסיום האפייה, היא די רוטטת במרכז. אבל לא לדאוג! בקירור היא מתייצבת וזה בעצם מה שעושה אותה רכה ועדינה.
  • את גבינת השמנת החלפתי בשמנת חמוצה ״של פעם״ (תנובה) וגם את השמנת החמוצה הנוספת, שמתי במקום שמנת ״של פעם״. סה"כ שמתי 2 שמנת חמוצה.
  • אין צורך בתבנית מים מתחת לעוגה.
  • אין צורך להפריד ולהקציף את הביצים. בתמונה שהכנתי, לא הפרדתי ביצים. כמובן שאפשר להפריד ולהקציף ביצים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.