Go Back
עוגת קוקילידה

עוגת קרמבו - קוקילידה מדהימה במיוחד

מתכון קל לעוגת קרמבו בסגנון קוקילידה, עשירה בשוקולד וקרם שמנת מפנק.
ציון 5 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: רויטל בן חמו

ציוד

תבנית עגולה 26 ס"מ
סיר קטן
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 5 ביצים
  • ½1 כוסות סוכר
  • ½ כוס שמן
  • 3 כפות קקאו
  • 1 כוס מים חמימים + כפית נס
  • ⅓1 כוסות קמח תופח

לשכבה האמצעית:

  • 2 חבילות שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • 2 חבילות פודינג שוקולד לבן (160 גרם)
  • 2 כוסות חלב

לשכבת השוקולד:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 1 חפיסה שוקולד מריר (100 גרם)
  • ½ חפיסה שוקולד חלב (50 גרם)

אופן ההכנה

  • נפריד את הביצים ונניח כל חלק בקערה נפרדת.
  • את החלבונים להקציף עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
  • לקערה של החלמונים, להוסיף את הקקאו, שמן, נס קפה וקמח, ולערבב היטב.
  • להוסיף אל תוך הקצף את תערובת השוקולד, ולקפל עד לאיחוד.
  • ליצוק את הבלילה אל תבנית עגולה 26 ס"מ.
  • לאפות בתנור שחיממנו מראש על 170 מעלות עד שהעוגה מוכנה.
  • להוציא את העוגה כשהיא מוכנה, לתת לה לתקרר ואז לחצות לשני עיגולים.
  • עכשיו נכין כוס נס קפה, ונרטיב אתו את התחתית ורק את התחתית.

להכנת השכבה האמצעית:

  • נקציף את השמנת מתוקה, פודינג ו 2 כוסות החלב. נמרח על התחתית ומעל למעגל השני.

להכנת השוקולד:

  • נרתיח את השמנת מתוקה עם השוקולד המריר והלבן.
  • אפשר להוסיף 20 גרם חמאה אם המרקם עדיין לא כמו שצריך.
  • נשפוך מעל לעוגה, ולהקפיא אותה או לשים לילה במקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.