Go Back
עוגת מייפל פרווה

עוגת מייפל בחושה מושלמת

עוגת מייפל עשירה ומפנקת, עם אגוזי מלך. מתכון קל ומהיר שחובה לגזור ולשמור!
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש

ציוד

מידה: כוס חד פעמי לשתייה קרה
מיקסר ידני/מקצף
2 תבניות אינגליש קייק

המצרכים

  • 3-4 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 חבילה גבינה לבנה 5% (250 גרם )
  • 1 כוס שמן
  • 2 כוסות קמח תופח
  • אגוזי מלך קצוצים (לפיזור)
  • קינמון (לפיזור)
  • סירופ מייפל (לשפיכה על העוגה בנדיבות)

אופן ההכנה

  • בעזרת מיקסר ידני או מקציף ידני מקציפים את הביצים שלמות כמה שניות (כדי שהעוגה תצא אוורירית ורכה).
  • מוסיפים את הסוכר הרגיל וסוכר הווניל בהדרגה וממשיכים להקציף היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  • לאחר מכן, מוסיפים את הגבינה הלבנה ושוב ממשיכים להקציף במהירות נמוכה.
  • מתחילים להוסיף חצי מכמות השמן, בנוסף חצי מכמות הקמח ושוב חצי השמן, ולאחר מכן חצי מכמות הקמח שנותר.
  • מערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה. (אם הבלילה יוצאת סמיכה מידיי, לא לדאוג לאחר האפייה זה יוצא אוורירי ורך).
  • להעביר את הבלילה ל- 2 תבניות אינגליש קייק משומנות, חשוב רק למלא עד חצי מגובה התבנית, כי זה תופח באפייה.
  • מפזרים מעל העוגה אגוזי מלך קצוצים ומעט קינמון.
  • מכניסים את התבניות לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות ואופים בערך כ- חצי שעה עד 40 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
  • להוציא מהתנור ומיד שופכים סירופ מייפל בנדיבות על העוגה. שומרים בקירור בגלל הגבינה.

הערות וטיפים

מי שרוצה עוגה פרווה יכולה לשים כוס מיץ תפוזים או קצפת צמחית , אבל עם הגבינה זה יוצא הרבה יותר טעים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.