מרתיחים את הדגים במים 12 דקות, מסננים ומקררים. מטרת ההרתחה של הדג היא להוציא ממנו ריחות לא נעימים ולהרגיש אותו שנוגסים את הקציצה, זה שונה לגמרי מדג טחון.
לאחר הקירור מפוררים את הדגים עם מזלג בקלי קלות. מוסיפים ביצים, פרוסות לחם לבן, 7 שיני שום כתושות ו-3 כפות קמח מצה, מלח ופלפל שחור וכוסברה קצוצה. מערבבים היטב ומכניסים למקרר לשעה ,
בינתיים מטגנים 6 גמבות, כמה פלפל שטה, 15 שיני שום, חופן כוסברה ו-6 עגבניות חתוכות וכף פפריקה. מבשלים כשעה על אש נמוכה.
שמים בסיר שמן וכף פפריקה, מטגנים את הקציצות ולאחר הטיגון מוסיפים את הגמבות עם כל המרכיבים על הקציצות. מוסיפים חצי כוס מים ומבשלים על אש נמוכה עוד 20 דקות.