Go Back
קציצות דגים

קציצות דגים מטריפות עם טיפ מנצח

קציצות דגים עם סוד קטן להצלחה - לא צריך לטחון את הדג, רק להרתיח במים. את ההבדל תרגישו בביס הראשון
ציון 4.60 על ידי 10 דירוגים
באדיבות: אבי שריד

המצרכים

  • 2 קילו דגי מושט בלי העור
  • 3 ביצים
  • 2 פרוסות לחם לבן רק החלק הרך
  • 7 שיני שום כתושות
  • 3 כפות קמח מצה (או פירורי לחם)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 צרור כוסברה קצוצה
  • 6 גמבות פרוסות לרצועות
  • פלפל שטה
  • 15 שיני שום
  • 6 עגבניות חתוכות קטן
  • 2 כפות פפריקה
  • שמן (לטיגון)

אופן ההכנה

  • מרתיחים את הדגים במים 12 דקות, מסננים ומקררים. מטרת ההרתחה של הדג היא להוציא ממנו ריחות לא נעימים ולהרגיש אותו שנוגסים את הקציצה, זה שונה לגמרי מדג טחון.
  • לאחר הקירור מפוררים את הדגים עם מזלג בקלי קלות. מוסיפים ביצים, פרוסות לחם לבן, 7 שיני שום כתושות ו-3 כפות קמח מצה, מלח ופלפל שחור וכוסברה קצוצה. מערבבים היטב ומכניסים למקרר לשעה ,
  • בינתיים מטגנים 6 גמבות, כמה פלפל שטה, 15 שיני שום, חופן כוסברה ו-6 עגבניות חתוכות וכף פפריקה. מבשלים כשעה על אש נמוכה.
  • שמים בסיר שמן וכף פפריקה, מטגנים את הקציצות ולאחר הטיגון מוסיפים את הגמבות עם כל המרכיבים על הקציצות. מוסיפים חצי כוס מים ומבשלים על אש נמוכה עוד 20 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.