Go Back
עוגת תפוחים מעלפת

עוגת תפוחים מעלפת

עוגת תפוחים מטריפה, עם קרם וניל עשיר ופירורים. מתכון קל ושובר שגרה.
ציון 4.25 על ידי 16 דירוגים
באדיבות: אלה רוזן

ציוד

תבנית 26
כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

לעוגה:

  • 1 חבילה מרגרינה / חמאה (200 גרם)
  • 3 כוסות קמח רגיל
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 4 חלמונים
  • 4 כפות סוכר

למילוי:

  • 1 קילו תפוחי-עץ
  • צימוקים (50 גרם )
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כוס אגוזים (לא חובה)
  • 1 כף ‌קינמון
  • 5 ביסקוויטים פתי-בר (מפוררים)

לקרם:

  • 4 חלבונים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 חבילה פודינג וניל (80 גרם)

אופן ההכנה

הכנת העוגה:

  • שמים את מרכיבי העוגה בקערת המקסר ולשים בוו גיטרה.
  • מקררים במקרר לשעה.
  • מחלקים לשני כדורים - כדור אחד מקפיאים לשעה - שעתיים.

הכנת המילוי:

  • קולפים את קליפת התפוחים, חותכים לפרוסות.
  • מבשלים על אש קטנה עם חצי כוס סוכר במכסה, עד להשחמת התפוחים.
  • מקררים ומוסיפים את שאר חומרי המילוי.

להכנת הקרם:

  • מקציפים את ארבעת החלבונים שנותרו עם כוס סוכר.
  • מוסיפים חבילה אחת פודינג וניל.

הרכבת העוגה:

  • את כדור הבצק הראשון משטחים בתבנית מספר 26.
  • אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות כ-10 דקות - עד להשחמה.
  • מקררים ומוסיפים את מילוי התפוחים.
  • יוצקים את תערובת הקצף עם הוניל מעל התפוחים.
  • מוציאים את הכדור הקפוא מהמקפיא ומגרדים מעל קצף הוניל בפומפייה.
  • אופים בטמפרטורה של 180 מעלות עד להשחמה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.