Go Back
מתכון לסושי בקלי קלות

 מתכון לסושי ביתי בקלי קלות

מתכון לסושי ביתי במילוי ירקות ודג סורמי שמכינים בקלי קלות בעזרת סרטון הכנה מפורט וברור
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: אורית לוי

ציוד

סיר בישול
מחצלת גלגול

המצרכים

  • 1 חבילה אורז לסושי (להשגה בכל סופרמרקט)
  • ½ כוס חומץ אורז לסושי (להשגה בכל סופרמרקט)
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 3 מלפפונים ( עם הקליפה חתוכים למקלות דקים לאורך)
  • 4 בצל ירוק (חתוכים לאורך למקלות)
  • 3 גזר חתוך (חתוך למקלות דקים לאורך)
  • 1 אבוקדו (אפשרי לא חובה, חתוך לפסים)
  • 1 בטטה (אפשרי לא חובה, מבושלת חתוכה לפסים)
  • 1 חבילה מקלות דג סורימי של חברת דיינה-סי (זהבון חתוך לפסים לאורך (כבר מוכן לאכילה מרגע ההפשרה))
  • 1 חבילה אצות זהב לסושי (10 יח' בחבילה)
  • מחצלת לגילגול סושי (ניתן להשגה בכל סופרמרקט)

אופן ההכנה

  • שוטפים את האורז 3 פעמים במי ברז. משרים אותו 15 דק' במים בקערה.
  • מבשלים את האורז לסושי לפי הוראות היצרן.
  • כשהאורז חם, מכניסים לקערה ומערבבים חצי כוס חומץ אורז לסושי עם 2 כפות סוכר וכף מלח היטב עד שנמס.
  • שופכים על האורז החם ובתנועות קיפול עדינות מערבבים, לא למעוך את האורז.
  • לתת לאורז להתקרר לטמפרטורת החדר לפני שמתחילים את ההכנה.
  • להכין צלחת עם כל הירקות החתוכים שרוצים + הדג.
  • להניח מחצלת גלגול על משטח עבודה. עליה להניח את האצה כשצדה החלק למטה והצד המחוספס למעלה, - תמיד האורז יונח על הצד המחוספס.
  • להרטיב ידיים. לקחת חופן אורז ולהשטיח אותו על האצה בשכבה דקה ככל האפשר. להשאיר למעלה שוליים דקים של האצה.
  • לסדר את הירקות והדג על האורז לאורך האצה, קצת מתחת למרכז.
  • מגלגלים בעזרת המחצלת מלמטה למעלה. כשמגיעים לפס אצה שהשארנו, מרטיבים אותו מעט ומסיימים את הגלגול. לא להדק מדי.
  • טובלים סכין חדה במים וחותכים ל 6 - 8 יחידות.

הערות וטיפים

אם רוצים שהאורז יהיה בשכבה למעלה, אחרי שמשטיחים את האורז על האצה, הופכים אותה, מניחים את הירקות והדג, מגלגלים עם המחצלת וזורים שומשום שחור על האורז וחותכים עם סכין חדה ורטובה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.