Go Back
+ servings
עוגת שמרים פרג וגבינה פרסבורגר

עוגת שמרים מנצחת - פרסבורגר

טעימה יותר מהקנוי עוגה מנצחת לכל אירוח.
ציון 4 על ידי 6 דירוגים
כמות 3 פסי עוגה
באדיבות: נבה כרמון

ציוד

תבנית אפייה בינונית
מידה: כוס חד פעמי חמה / כוס אוניברסלית

המצרכים

לבצק:

  • 2 חבילות חמאה (200 גרם סה"כ, אפשר מחמאה לפרווה)
  • 1 כפית וניל
  • ¼ כפית מלח
  • ½ כוס סוכר
  • גרידת לימון (מלימון אחד)
  • 1 ביצה
  • ½ קילו קמח לבן
  • ½ כוס מי ברז
  • 1 כפית שמרים יבשים

למלית הגבינה:

  • 3 גביעי גבינה לבנה (750 גרם)
  • 1 ביצה
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • ½ כוס סוכר (או 6 שקיות סוכר וניל)
  • תמצית וניל (מעט )
  • 1 חופן צימוקים / חמוציות
  • גרידת לימון (מלימון אחד)

למלית הפרג:

  • חלב (100 גרם )
  • סוכר (100 גרם )
  • ½ חבילה חמאה (50 גרם )
  • פרג טחון (300 גרם )
  • גרידת לימון (מלימון אחד)
  • 1 כף דבש

אופן ההכנה

לבצק:

  • ללוש היטב את כל המרכיבים לבצק אחיד.
  • לחלק ל 3 כדורים, לעטוף בניילון נצמד ולהניח במקרר.

למילוי:

  • לערבב יחד את מרכיבי המילוי.
  • לשטח כדור בצק למלבן.
  • לשים באמצע, שליש מהמילוי.
  • לחתוך את השליש הימני והשמאלי של הבצק בקווים אלכסוניים.
  • לעטוף את המילוי כמו שתי וערב פעם מימין ופעם משמאל כמו צמה.
  • למרוח היטב בביצה טרופה אפשר לפזר פרוסות שקדים מעל הביצה (אני פיזרתי אבקת שקדים).
  • להכניס לתנור עד שמשחים.

למלית הפרג:

  • מביאים לרתיחה סוכר, חמאה וחלב. מוסיפים את הפרג טחון וממשיכים לערבב על אש קטנה במשך 5 דקות.
  • מוסיפים את גרידת הלימון והדבש. מעבירים לקערה.
  • מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לקירור.

הערות וטיפים

למלית פרג חשוב מאד לקנות ולטחון בחנות תבלינים אחרת זה יהיה מר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.