Go Back
שקשוקה שעועית

שקשוקה שעועית סופר מיוחדת וקלה

הכינו בקלילות שקשוקה שעועית מיוחדת ועשירה עם שילוב מושלם של שעועית בשרנית, רוטב עגבניות טעים וביצים
ציון 5 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: לינדה לנגנר

המצרכים

  • ½ קופסה שעועית לבנה ברוטב עגבניות (580 גרם)
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • כפית פפריקה מתוקה
  • ½ כפית פפריקה חריפה
  • ½ כפית כמון
  • 2 ביצים (או יותר)
  • שום (מי שאוהב)
  • פפריקה חריפה לפי הטעם (אם אוהבים פיקנטי שימו קצת, אם אוהבים חריף שימו יותר)

אופן ההכנה

  • נשפוך לקערה חצי קופסת שעועית כולל מחצית רוטב העגבניות, נוסיף תבלינים וכחצי כוס מים ונערבב היטב.
  • במחבת קטנה נחמם 2 כפות שמן, נשפוך למחבת את תוכן הקערה ונביא לרתיחה קלה, נשבור פנימה בעדינות 2 ביצים, נתבל את הביצים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, נבשל על להבה בינונית-נמוכה עם מכסה עד שחלמון הביצה רך או יציב יותר, לפי טעמכם
  • מי שאוהב שום – אפשר להוסיף למחבת ולטגן מעט לפני הוספת השעועית.

הערות וטיפים

  • אפשר לקנות קופסת שעועית לבנה ברוטב עגבניות במשקל 580 גרם ולהשתמש בחצי קופסה כולל חצי מרוטב העגבניות. את החצי השני שמים בקופסה ומכניסים למקפיא עד הפעם הבאה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.