Go Back
עוגת גבינה פירורים

עוגת גבינה פירורים מעלפת ביופייה

גבוהה ויציבה עם תחתית פירורים ממכרת, שכבה נדיבה של מלית שמנת קטיפתית ומעל פירורים קרנצ'יים ממכרים
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: כרמית דהאן

ציוד

תבנית 24
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • לפירורים:
  • 200 גרם חמאה קרה
  • 2 כוסות קמח
  • ¼ כוס סוכר
  • 2 חלמונים
  • למלית:
  • מיכל שמנת מתוקה 500 מ"ל
  • גביע גבינת שמנת נפוליאון
  • גביע גבינה לבנה 5% או 9% 250מ"ל
  • 2 גביעים שמנת חמוצה
  • ½ חבילה אינסטנט פודינג וניל
  • 3/4 כוס סוכר (מי שאוהב מתוק יותר אפשר כוס סוכר)
  • כפית תמצית וניל איכותית
  • לרוטב תותים:
  • סלסלת תותים שטופה היטב
  • 4 כפות סוכר

אופן ההכנה

  • לפירורים: נעבד את הקמח, החמאה והסוכר במעבד מזון לפירורים, נוסיף את החלמונים ונעבד עוד כשנייה לקבלת מרקם חולי ופירורי שלא יתאחד לבצק. ניקח מחצית מהפירורים ונסדר בתחתית התבנית (תבנית 24). את המחצית השנייה של הפירורים נסדר בתבנית אפייה רחבה מרופדת בנייר אפייה
  • ניישר את הפירורים ותחילה נאפה את התחתית בחום של 170 מעלות למשך כ-15 דקות. חשוב להיזהר לא לשרוף את הבצק כי הוא משחים במהירות. נוציא ונצנן את התחתית ונאפה את שאר הבצק עד להזהבה בין 10 ל-15 דקות. נצנן ונפורר לפירורים.
  • למלית: נקציף במיקסר את כל החומרים יחד (אין מה לפחד) לתערובת יציבה. נסדר שקף בתבנית, ניצוק את מלית הגבינה מעל התחתית, נפזר מעל את פירורי הבצק שאפינו ונכניס למקפיא למספר שעות
  • אנחנו חותכים את העוגה כשהיא קפואה כך היא נחתכת בקלות. שימו לב שאין בעוגה ג'לטין ועל מנת שתישאר יציבה ויפה כמו בתמונה היא צריכה להישאר קפואה. אפשר לאכול אותה קפואה כמו עוגת גלידה ואפשר להמתין כרבע שעה שתפשיר
  • לרוטב תותים: נשים תותים וסוכר בסיר על הגז ונבשל כרבע שעה-עשרים דקות נצנן היטב ונגיש

הערות וטיפים

  • שימו לב שאין בעוגה ג'לטין ועל מנת שתישאר יציבה ויפה כמו בתמונה היא צריכה להישאר קפואה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.