Go Back
פשטידת גזר

פשטידת גזר מיוחדת וקלה

פשטידת גזר מופלאה בכתום משגע וטעם מטריף עם גזר עסיסי, בצל מתקתק ופירורי לחם לקריספיות מושלמת.
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: לינדה לנגנר

המצרכים

  • ½ ק"ג גזר (כ-7 גזרים בינוניים שאפשר לשקול לפני הגירוד)
  • בצל בינוני
  • 4 ביצים L
  • כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 3 כפות גדושות פירורי לחם
  • 3 כפות גדושות קמח
  • חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצה (לא חובה)

אופן ההכנה

  • את הגזר נגרד בפומפייה בחורים הגדולים, את הבצל נקצוץ לקוביות קטנות. נחמם במחבת 2 כפות שמן ונטגן את הבצל לשקיפות.
  • בקערה נטרוף ביצים ותבלינים, נוסיף פירורי לחם ונערבב טוב, נוסיף את הגזר והבצל ונערבב, נוסיף את הקמח ונערבב (במידה והתערובת רטובה מידי אפשר להוסיף עוד קצת פירורי לחם או קמח).
  • נעביר לתבנית אינגליש משומנת או מרופדת בנייר אפייה (כאן השתמשנו בתבנית לחם).
  • נאפה בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות עד שהפשטידה מזהיבה מעט ומתייצבת בערך שעה ורבע. נקרר כעשר דקות לפני שמוציאים מהתבנית ונפרוס.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.