Go Back
+ servings
כעכים

כעכים מלוחים עם קמח מלא ומלא שומשום ממכר

כעכים מלוחים מקמח מלא עשיר ואיכותי שיוצר בצק נעים כמו פלסטלינה, ועם מלא מלא שומשום ממכר מעל
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
כמות 30 כעכים
באדיבות: חגית אלקבץ

ציוד

כוס מדידה אוניברסליתחד"פ חמה

המצרכים

  • 125 גרם נטורינה רכה מאוד
  • ¼ כוס שמן (60 מ"ל)
  • 2 כפות סוכר
  • 1 חלבון ביצה
  • 1 כף חומץ
  • 300 גרם קמח כוסמין מלא או קמח חיטה 80% (כ-2 כוסות מלאות)
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • לציפוי:
  • חלמון ביצה
  • שומשום
  • 2 כפות שמן

אופן ההכנה

  • נערבל בקערה ידני או במיקסר נטורינה, שמן, סוכר, חלבון וחומץ ונוסיף קמח, אבקת אפייה ומלח.
  • נאחד את כל המרכיבים לבצק נעים כמו פלסטלינה רכה, נחלק ל-28-30 כדורים ומכל כדור קצר ניצור נחש/רצועה שנסגור לחישוק.
  • בחלמון ביצה שנשאר נוסיף 2 כפות שמן, נטרוף ונמרח על הכעכים. נפזר שומשום בנדיבות, נאפה בטורבו על 170 מעלות בתנור שחומם מראש כ- 25 דקות עד להזהבה מלאה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.