Go Back
בורקיטס גבינה בקלי קלות

בוריקטס גבינה בקלי קלות

מתכון לבוריקיטס גבינה ממכרים, שמכינים בקלות ומתאימים לכל ארוחה!
ציון 4.41 על ידי 15 דירוגים
באדיבות: אבי ולימור ארצי

ציוד

תבנית אפייה בינונית
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • ½2 כוסות קמח
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כוס שמן
  • ½ כוס מים
  • ½ שקית אבקת אפייה (5 גרם)

מלית:

  • ½ קוביה גבינה בולגרית (125 גרם)
  • 1 חבילה גבינת כנען (500 גרם)
  • 1 חבילה מוצרלה/צהובה מגורדת (200 גרם)
  • 1 ביצה (לא מבושלת)
  • פלפל (לפי הטעם)
  • מלח (קורט)

אופן ההכנה

  • מערבבים את כל חומרי הבצק בקערה לעיסה אחידה.
  • מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים על משטח (לא חייב מקומח כי הבצק מאוד נוח לעבודה).
  • קורצים עיגולים לפי הגודל הרצוי.
  • מערבבים את המלית פירה ועם כפית מניחים על באמצע וסוגרים כמו בסרטון.
  • מהדקים עם מזלג את הקצוות לקבלת צורה יפה וסגירה מושלמת. מניחים בתבנית עם נייר אפייה.
  • מורחים את הבורקיטס עם ביצה טרופה וזורים שומשום.
  • אופים על חום 180 מעלות, כ- 30 דקות עד שמזהיב.

הערות וטיפים

  • אפשר למלא את הבצק עם גבינות/טונה וביצה קשה/נוטלה/ממרח תמרים וחלבה/תפוחים וקינמון.
  • אני הכפלתי כמויות כי זה נחטף ברגע.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.