קציצות תפוחי אדמה רכות מבפנים וקריספיות מבחוץ שכמעט לא דורשות שמן, אבל ירגישו כמו לביבה עסיסית בשרנית
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: אילנה לוי
המצרכים
5תפוחי אדמה בגודל בינוני
¾כוס פירורי לחם
3כפות קמח מצה או קמח רגיל
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
4ביצים
½כפיתמלח
כף אבקת מרק עוף
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
½כפית כורכום
3כפות מיץ לימון סחוט
אופן ההכנה
נבשל בסיר עם מים את תפוחי האדמה ונקרר. נקלף ונגרד בפומפייה גסה את תפוחי האדמה, ונוסיף פירורי לחם, קמח, פטרוזיליה, כוסברה קצוצה, ביצים, מלח, אבקת מרק עוף, פלפל שחור, כורכום ומיץ לימון.
נערבב היטב עד שהעיסה תהיה יבשה ולא דביקה. בידיים רטובות ניצור כדורים, נשטח ונניח במגש, ונעביר למקרר לחצי שעה לספיגת הטעמים.
נעביר לנייר אפייה משומן בתבנית תנור, נרסס שמן מעל הקציצות ונאפה על 180 מעלות כ-25 דקות, או בנינג'ה גריל בתוכנית אייר פריי ב-180 מעלות כ-17 דקות (גם בנינג'ה יש לרסס שמן מתחת ומעל הקציצות)
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.