Go Back
קציצות תפוחי אדמה

קציצות תפוחי אדמה בתנור

קציצות תפוחי אדמה רכות מבפנים וקריספיות מבחוץ שכמעט לא דורשות שמן, אבל ירגישו כמו לביבה עסיסית בשרנית
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: אילנה לוי

המצרכים

  • 5 תפוחי אדמה בגודל בינוני
  • ¾ כוס פירורי לחם
  • 3 כפות קמח מצה או קמח רגיל
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 4 ביצים
  • ½ כפית מלח
  • כף אבקת מרק עוף
  • כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
  • ½ כפית כורכום
  • 3 כפות מיץ לימון סחוט

אופן ההכנה

  • נבשל בסיר עם מים את תפוחי האדמה ונקרר. נקלף ונגרד בפומפייה גסה את תפוחי האדמה, ונוסיף פירורי לחם, קמח, פטרוזיליה, כוסברה קצוצה, ביצים, מלח, אבקת מרק עוף, פלפל שחור, כורכום ומיץ לימון.
  • נערבב היטב עד שהעיסה תהיה יבשה ולא דביקה. בידיים רטובות ניצור כדורים, נשטח ונניח במגש, ונעביר למקרר לחצי שעה לספיגת הטעמים.
  • נעביר לנייר אפייה משומן בתבנית תנור, נרסס שמן מעל הקציצות ונאפה על 180 מעלות כ-25 דקות, או בנינג'ה גריל בתוכנית אייר פריי ב-180 מעלות כ-17 דקות (גם בנינג'ה יש לרסס שמן מתחת ומעל הקציצות)
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.