Go Back
עוגת שמרים שוקולד קלועה

 עוגת שמרים שוקולד קלועה

עוגת שמרים שוקולד קלועה, עשירה, חגיגית ומרשימה. מתכון פשוט וקל להכנה.
ציון 4.25 על ידי 8 דירוגים
באדיבות: מאיה באזובי

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית 240 מ"ל

המצרכים

  • 1 קילו קמח רגיל
  • 2 כפות שמרים
  • 1 חבילה מרגרינה ללא מלח (רכה )
  • 1 כוס סוכר
  • ½ כוס שמן
  • 4 ביצים
  • 1 כוס מים פושרים
  • מלח (קורט)

אופן ההכנה

  • לערבב הכל במיקסר בוו הלישה חוץ מהמלח עד לקבלת גוש יציב.
  • לאחר מכן מוסיפים את המלח ולשים שוב כ 4 דקות .
  • מתפיחים לשעתיים מחלקים ל 4 (לכל עוגה 4 כדורים סה"כ צריך לצאת 8 כדורים ויוצרים את הצורה.
  • לאחר מכן מתפיחים שוב כחצי שעה ואז מברישים בביצה וסומסום.
  • אופים בתנור על 175 מעלות כ-20 דקות עד שהעוגה תזהיב.

הערות וטיפים

  • השאריות ממליצות להכין רוגלך כי נותר לא מעט בצק .
  • אנחנו עשינו 4 שכבות בצק אפשר גם יותר למי שרוצה טיפה יותר עבה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.