Go Back
עוגת קוקוס ושוקולד שכבות פרווה

עוגת קוקוס ושוקולד שכבות פרווה

מתכון לעוגת קוקוס ושוקולד פרווה משגעת במראה ובטעם, שקל להכין וחייבים לטעום!
ציון 4.64 על ידי 11 דירוגים
באדיבות: שפרה אזולאי

ציוד

מידת כוס: חד פעמי שתייה חמה
תבנית מלבנית 19X30 /תבנית עגולה 24

המצרכים

  • 2 ביצים
  • ¾ כוס סוכר
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס מיץ תפוזים
  • 1 כף רום
  • 1 כוס קמח תופח + שתי כפות קקאו
  • ½1 כוסות חלב קוקוס
  • ½ חבילה מחמאה (50 גרם )
  • ¾ כוס סוכר (נוספות)
  • 3 כוסות קוקוס

ציפוי השוקולד:

  • קוביות שוקולד (230 גרם )
  • 1 כוס שמנת להקצפה פרווה

אופן ההכנה

  • להקציף במטרפה ידנית 2 ביצים עם שלושת רבעי כוס סוכר.
  • להוסיף באיטיות חצי כוס שמן ואחר כך להוסיף חצי כוס מיץ תפוזים וכף רום.
  • להוסיף בערבוב 1 כוס קמח תופח ושתי כפות קקאו.
  • לשמן תבנית מלבנית 19*30 או תבנית עגולה 24.
  • לאפות אפייה רגילה בחום 175° כ 25-40 דקות ולצנן מעט.
  • נחמם על האש להבה נמוכה בסיר בינוני: כוס וחצי חלב קוקוס 50 גרם מחמאה ¾ כוס סוכר.
  • כשמגיע לסף רתיחה לכבות את הלהבה להוסיף 3 כוסות לא גדושות של קוקוס, ולערבב עד איחוד.
  • לשטח את הקוקוס על העוגה שהצטננה מעט, ליישר, ולהכניס למקרר כשעה להתייצבות.

ציפוי השוקולד:

  • בקערה חסינת חום שמים 230 גרם שוקולד שבור לקוביות (שוקולד מריר).
  • מחממים במיקרוגל כוס שמנת להקצפה פרווה עד לסף רתיחה.
  • מוזגים על השוקולד שבקערה וממתינים 2-3 דקות ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה.
  • מוזגים את השוקולד על הקוקוס ומזיזים את התבנית מצד לצד עד שהעוגה מצופה בשכבה אחידה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.