Go Back
עוגת מוס שוקולד להתעלף

עוגת מוס שוקולד להתעלף

מתכון לעוגת מוס שוקולד עשירה ביותר ומפנקת, ללא גלוטן ושמכינים בקלות!
ציון 4.20 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: דורית כהן

ציוד

תבנית אינגליש קייק רחבה
מיקסר

המצרכים

  • ½2 חבילות שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • 3 חפיסות שוקולד מריר איכותי 60% (300 גרם )
  • ½2 כוסות פצפוצי אורז

אופן ההכנה

  • בקערה קטנה ממיסים במיקרוגל חבילת שוקולד עם חצי שמנת מתוקה.
  • לשפוך על פצפוצי האורז, לערבב היטב עד לספיגה טובה.
  • לשטח על תבנית את הבלילה, ומכניסים אותה להקפאה של כשלושים דקות.
  • בקערת המיקסר מקציפים מיכל וחצי של שמנת מתוקה עם שתי כפות של סוכר, עד שמקבלים קצף יציב.
  • אחר כך נמיס את חצי השמנת שנותרה מהפצפוצים עם חבילת שוקולד במיקרוגל.
  • נחכה שיצטנן ואז נערבב יחד עם הקצפת שאותה הקצפנו מקודם.
  • נשפוך את הקצפת על בסיס העוגה ונכניס שוב למקפיא למשך כשעתיים.
  • בזמן שמחכים שיקפא נמיס את השמנת והשוקולד שנותרו לנו להכנת הגנאש שאיתו נכסה את העוגה.
  • לאחר שעתיים כשנוציא את העוגה מהמקפיא, נשפוך את הגנאש על העוגה ושוב.
  • נשים בחזרה להקפאה לעוד שעתיים נוספות.

הערות וטיפים

  • אם יתחשק לכם, תמיד אפשר לפזר מעל העוגה אגוזי מלך גרוסים ו/ או קוקוס קלוי.
  • את העוגה חשוב מאוד שנשמור בהקפאה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.