בקערה גדולה, מוסיפים קמח תופח, ביצים, 2 גביעי אשל, סוכר, ושקית של סוכר וניל.
באמצעות מטרפה מערבבים הכל היטב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
מחממים סיר עם שמן עמוק. כשהשמן חם, מנמיכים את האש ללהבה בינונית.
לוקחים 2 כפיות וטובלים בשמן החם, לוקחים בעזרת כפית כמות מהבלילה, מניחים את הכפית על השמן - חשוב שהכפית תהיה קרובה לשמן.
בעזרת הכפית השנייה מורידים את התערובת לתוך השמן. - לא לזרוק רק מניחים בשמן ומורידים עם הכפית השנייה.
חשוב מדי פעם לטבול את שתי הכפיות בשמן, על מנת שהבלילה תחליק.
הופכים את הסופגניות שמזהיבות בעזרת מזלג - הסופגניות לרוב מתהפכות מעצמן.