Go Back
בורקס גבינות מבצק פילאס  

בורקס גבינות מבצק פילאס

בורקס ביתי פריך עשיר וטעים,  שתמיד מצליח - מוכן בקלי קלות.
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: ישראלה אזולאי

ציוד

תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • 1 חבילה בצק פילאס טורקי (600 גרם)

למילוי הגבינות:

  • 1 חבילה גבינת שמנת טבעית 25% (אישית השתמשתי בנפוליאון)
  • 1 חבילה גבינה לבנה 5% (250 גרם)
  • גביע שמנת חמוצה (200 גרם)
  • 1 חבילה צהובה (200 גרם - מגורדת)
  • בולגרית (150 גרם - מגורדת)
  • 2 ביצים
  • 2 כפות קמח
  • פלפל שחור (לפי הטעם)

אופן ההכנה

הכנת הבצק:

  • נפשיר את הבצק לילה שלם במקרר.
  • נחתוך אותו לשני חצאים, ונרדד כל עלה מעט לשני הצדדים.
  • נניח נייר אפייה על תבנית תנור, ונשמן בספריי שמן.
  • מניחים עלה אחד שרידדנו, ועליו שופכים את המילוי ומשטחים.

למילוי הגבינות:

  • בקערה גדולה נערבב יחדיו היטב את הגבינות עם שתי ביצים שתי כפות קמח פלפל שחור.
  • נשטח מעל לעלה שבתבנית, מעליו נניח את העלה השני ונהדק היטב בקצוות.
  • נטרוף ביצה ונמרח מעל, נפזר שומשום וקצח.
  • נכניס לתנור שחיממנו מראש מראש ל190 מעלות ולאפות עד הזהבה יפה.
  • נצנן קצת מעט שיתייצב, ואז אפשר לחתוך לריבועים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.