Go Back
איך מכינים ספינג'

ספינג' מרוקאי מושלם (עם סרטון)

מתכון לספינג' אסלי, הישר מהמטבח של סבתא, טעים ומפנק שקל להכין.
ציון 4.38 על ידי 16 דירוגים
באדיבות: שולה וידאל

ציוד

סיר טיגון

המצרכים

  • 1 קילו קמח (מנופה)
  • 1 כף שמרים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 חבילת אבקת אפייה (10 גרם)
  • 1 כף קוניאק
  • 1 חלמון
  • ½1 כפות מלח
  • ½4 כוסות מים פושרים (כ 850 מ"ל)

אופן ההכנה

  • מעבדים לתוך הקמח את החומרים היבשים חוץ מהמלח
  • יוצרים גומה, ואז מוסיפים את החומרים הרטובים, ומעבדים לבצק
  • מוסיפים את המלח, ואז מכסים בניילון נצמד ונותנים מנוחה של 10 דקות.
  • לאחר מנוחה, מרטיבים את היד, ומערבבים אצ הבצק בתנועות קיפול, ואז מכסים שוב בניילון נצמד ומשהים לעוד 10 דקות. יש לחזור על הפעולה הזאת עוד פעמיים נוספות, עד שהבצק מעובד דיו. ולהתפיח את הבצק עד שיכפיל את נפחו.
  • לאחר שעתיים תפיחה. מרטיבים שוב את היד ומקפלים את שולי הבצק למרכז. מכסים ומכניסים למקרר. לאחר שעתיים חוזרים על אותה פעולה. מומלץ להשהות את הבצק במקרר למשך יממה לספינג' מוצלח ביותר!
  • חצי שעה לפני הטיגון, מוציאים את הבצק ומניחים על השיש בטמפ' חדר.
  • מטגנים בשני מחבתות, אחת עם שמן נמוך ( אש נמוכה) ואחת עם שמן עמוק (על אש בינונית גבוהה).
  • לוקחים עיגול בצק ומעצבים אותו, יוצרים חור באמצע ומניחים בשמן הנמוך. לאחר שמתנפחים, מעבירים לשמן העמוק.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.