Go Back
מתכון בורקס גבינה

מתכון בורקס גבינה מבצק פריך

מתכון שמעולה לאירועים ואירוח וגם סתם כך שיהיה בבית כאשר מתחשק. 
ציון 4.50 על ידי 16 דירוגים
באדיבות: אילנה לוי

ציוד

תבנית אפיה בינונית
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 1 כף מלח
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 2 ביצים
  • 2 חבילות חמאה מומסת (200 גרם - אני השתמשתי בנטורינה)
  • ½ כוס שמן
  • ¼1 כוס מים

להכנת המילוי:

  • 1 חבילה גבינה בולגרית (250 גרם )
  • 1 חבילה גבינת חמד (250 גרם )
  • 1 גביע קוטג‘ (250 גרם)
  • 1 חבילה גבינה צהובה (200 גרם - מגורדת)
  • 1 ביצה
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית אגוז מוסקט

אופן ההכנה

  • נערבב את המצרכים ונלוש היטב עד שנקבל בצק רך וגמיש שנוח לעבוד אתו.
  • לאחר שהבצק מוכן נכסה אותו וניתן לו לנוח כחצי שעה.

להכנת המילוי:

  • נערבב היטב את כל המצרכים.
  • נחלק את הבצק ל 4 חלקים שווים.
  • על גבי משטח מקומח נרדד את הבצק לעלים דקים אבל לא דרים מידי.
  • לאחר מכן נקרוץ מהם עיגולים בעזרת כוס.
  • במרכזו של כל עיגול נשים כף של תערובות הגבינות ונקפל ונהדק את הקצוות.
  • לאחר מכן נמרח ביצה על הבורקס, נפזר שומשום.
  • נאפה בתנור שחומם מראש ל 190 מעלות עד להזהבה.

הערות וטיפים

אם חסרים מעט נוזלים בבצק - הוסיפו עוד כף מים או אפילו שתיים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.