Go Back
מתכון ללחם כפרי

מתכון ללחם כפרי מושלם

בא לכם על לחם כפרי מושלם בלי קיפולים, בלי סיבוכים וכמעט בלי שמרים? הנה מתכון מושלם בשבילכם!
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: שולי אסולין

ציוד

סיר יציקה או סיר נירוסטה חסין לחום ללא ידיות פלסטיק
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 3 כוסות קמח לחם
  • 2 כפיות מלח
  • ½ כפית שמרים יבשים
  • ½1 כוס מים פושרים
  • מעט סולת

אופן ההכנה

  • נוסיף לקערה את קמח הלחם, המלח השמרים היבשים והמים. נערבב הכל למסה אחידה ונכסה בניילון נצמד.
  • נניח במקום נעים 10 שעות, ולכן מומלץ לערבב בבוקר ולאפות לקראת הערב
  • לאחר עשר שעות, נשפוך על משטח מקומח מאוד את הבצק, נעצב לכיכר יפה ונכסה את הקערה. ניתן מנוחה להתפחה 35-40 דקות.
  • בינתיים נחמם סיר יציקה ריק בתנור על חום של 230 מעלות למשך 45 דקות.
  • עכשיו ניקח נייר אפייה ונפזר מעל מעט סולת ונניח את הכיכר מעל. לאחר שחיממנו תנור עם הסיר נוציא אותו בזהירות בעזרת כפפות. נניח את הכיכר בפנים יחד עם נייר האפייה עם הסולת.
  • נחרוץ עם סכין חדה או להב לאורך הכיכר, נסגור עם מכסה הסיר ונכניס לתנור. לאפייה של 30 דקות. לאחר מכן נוריד מכסה ונמשיך לאפות 15 דקות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.